Cod Rutier 2021, neglijenţa care te poate costa o amendă de 2.900 de lei. Ce s-a schimbat în lege

Potrivit noului Cod Rutier 2021, anumite categorii de șoferi riscă amenzi usturătoare dacă nu respectă noile prevederi.

Noul Cod Rutier 2021 are o referire specifică pentru cei care nu au grijă ca vehiculele pe care le conduc să fie curate, de aceste prevederi fiind vizaţi în special lucrătorii în domeniul agricol, care adesea pătrund pe şosea cu utilaje care să aibă roţile murdare de noroi.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Practic, noul Cod Rutier 2021 interzice intrarea pe drumurile publice a tractoarelor care au roțile murdare de noroi. Potrivit legislației în vigoare, conducătorii acestor tipuri de utilaje care se abat de la aceste reguli riscă o amendă de la 1.305 lei la 2.900 lei, adică de la 9 la 20 de puncte.

„Pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie norori ce se depune pe partea carosabilă, ori din care cad sau se scurg produse, substanțe sau materiale ce pun în pericol siguranța circulației constituie contravenție și se pedepsește cu amenda de la 9 la 20 de puncte”, se arată în noul Cod Rutier 2021 la art. 102 alin. 26.

Potrivit agrointel.ro, primăriile sunt obligate să transmită tuturor posesorilor de utilaje agricole informări referitoare la respectarea pevederilor legale. Este citat în acest sens mesajul transmis de Primăria Frata, din judeţul Cluj.

„Vă rugăm să aveți grijă la noroiul care se depune pe drumuri de către utilajele agricole. Proprietarii de utilaje să își curețe roțile de noroi pentru a nu distruge munca noastră. Să ne putem bucura toți locuitorii comunei Frata de realizările noastre. Vă rugăm să luați atitudine împotriva celor care nu vor să ne respecte munca, să ne aduceți la cunoștință pe cei cărora nu le pasă că distrug bunurile locuitorilor comunei Frata”, se arată în mesajul primăriei, citat de agrointel.ro.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.