Cod rutier 2021. Șase abateri considerate banale, ce pot aduce sancțiuni usturătoare șoferilor

Cod rutier 2021. Șase abateri considerate banale, ce pot aduce sancțiuni usturătoare șoferilor

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Printre gesturile banale, făcute, la volan, de aproape toți șoferii, cel puțin o dată de când au permisul de conducere, dar care pot aduce amenzi usturătoare, se numără muzica din mașină, semnele de începător, murdăria de pe anumite părți ale caroseriei sau semnalizarea.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli peste care polițiștii nu trec cu vederea:

  1. Da, poți fi tras pe drepta și amendat de polițiști dacă ești la volanul unei mașini murdare. Potrivit legii, circularea cu un autoturism ale cărui plăcuțe de înmatriculare sunt murdare și nu pot fi identificate pot aduce o amendă din clasa I de sancțiuni, cuprinsă între 290 și 435 de lei.
  2. În cazul celor care vorbesc la telefon fără un dispozitiv de tip „mâini libere”, amenda începe de la 290 de lei și poate ajunge până la 435 de lei – clasa a II-a de sancțiuni. În plus, șoferul prins cu telefonul la ureche va primi și două puncte de penalizare.
  3. Șoferii care murdăresc drumurile publice sau aruncă gunoaie pe geamul mașinii vor primi o amendă „de neuitat”, din clasa a IV-a de sancțiuni, ce poate ajunge până la 2.900 de lei.
  4. Chiar și unul dintre cele mai frecvente obiceiuri proaste ale șoferilor români le aduce sancțiuni usturătoare. Nesemnalizarea schimbării direcției de mers costă între 290 și 435 de lei.
  5. Nici cei care abia și-au luat permisul de conducere nu sunt scutiți de amendă. De fapt, Codul Rutier prevede o sancțiune specială pentru ei și vizează chiar semnele de începător. Potrivit legii, conducătorii auto care au obținut permisul de mai puțin de un an trebuie să afișeze un semn distinctiv, de culoare galbenă, pe parbriz și pe lunetă. Cei care nu respectă această regulă pot primi o amendă cuprinsă între 290 și 435 de lei, din clasa I de sancțiuni.
  6. Până și muzica dată prea tare în mașină te poate face bun de plată. În timpul mersului, șoferul are obligația să fie atent la autospecialele cu semnalele acustice în funcțiune, pentru a le putea permite trecerea în siguranță. Dacă acest lucru este împiedicat din cauza volumului prea ridicat al muzicii în autoturism, conducătorul ar putea scoate din buzunar o sumă destul de mare, pornind de la 580 de lei și până la 725 de lei.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.