COD RUTIER 2022. 3000 de lei amendă, cei mai mulţi şoferi comit greşeala în weekend

COD RUTIER 2022. 3000 de lei amendă, cei mai mulţi şoferi comit greşeala în weekend

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Un șofer care aruncă un chiștoc de țigară pe geam – sau alte gunoaie – este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei. Amenzile din cauza gunoaielor pot ajunge şi la 20.000 de lei.

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Un ieşean a primit amenda maximă – 20.000 lei – după ce şi-a golit maşina de gunoaie pe câmp, în Constanţa. Amendă maximă pentru un ieşean care şi-a golit maşina de gunoaie pe un câmp din Constanţa. După ce imaginile au apărut pe reţelele de socializare, Poliţia Locală Constanţa s-a sesizat pentru a afla cine este şoferul care abandona gunoaie din maşină pe câmp.

Poliţiştii locali l-au identificat şi amendat cu 20.000 lei pe şoferul din oraşul Iaşi, informează Primăria Constanţa. „Vă rugăm să înţelegeţi că abandonarea deşeurilor poate atrage şi măsura complementară de confiscare a autovehiculului folosit la săvârşirea contravenţiei”, informează sursa citată.

COD RUTIER 2022. Şi şoferii riscă astfel de amenzi de 3000 de lei dacă aruncă gunoaiele în trafic. Autoritățile sunt clare în ceea ce privește pedeapsa pentru aruncarea gunoiului sau deșeurilor în spațiul public.

OUG 38/2022, care a fost publicată în Monitorul oficial nr. 344, introduce în OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor interdicția nu doar în cazul incendierii deșeurilor, mențiune deja prezentă, dar și a substanțelor sau obiectelor de orice fel.

Mai mult, incendierea oricărui tip de deșeu și/ sau substanță ori obiect este considerată de-acum infracțiune și poate fi pedepsită cu închisoarea de la trei la cinci ani sau cu amendă.

În plus, s-a stabilit că pentru îngroparea deșeurilor sau eliminarea lor în afara spațiilor autorizate se aplică aceeași pedeapsă, închisoarea de la trei la cinci ani sau amendă.

COD RUTIER 2022, cel mai mic accident va fi monitorizat. Schimbare majoră pentru toţi şoferii de azi, dispozitiv OBLIGATORIU inclusiv pe camioane DOCUMENT

De asemenea, ordonanța definește și abandonarea în contextul gestionării deșeurilor, respectiv acum înseamnă aruncarea, inclusiv îngroparea de către o persoană fizică sau juridică a deșeurilor, substanțelor sau obiectelor în alte locuri sau spații decât cele special amenajate pentru colectarea, depozitarea și tratarea lor.

Abandonarea deșeurilor este sancționabilă cu amenzile menționate mai sus. Ordonanța majorează și amenzile pentru arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase. Mai exact, amenzile sunt acum de 7.500 – 15.000 de lei, în cazul persoanelor fizice (înainte erau între 3.000 și 6.000 de lei) și de 50.000 – 100.000 de lei, în cazul persoanelor juridice (înainte erau între 25.000 și 50.000 de lei).

COD RUTIER 2022. Un șofer care aruncă un chiștoc de țigară pe geam – sau alte gunoaie – este pasibil de o amendă minimă de 1.305 lei, contravaloarea a 9 puncte de amendă, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Sancțiunea poate merge până la 20 de puncte de amendă, adică 2.900 de lei. MAI prezintă, într-o postare, un astfel de caz, în care un șofer este sancționat pentru că a nu respectat legea ce spune că ”este interzis aruncatul, pe drumurile publice, din autovehicule a obiectelor, materialelor sau substanțelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.