Cod rutier 2023. Un nou semn de circulație creează confuzie în rândul șoferilor români. Te poate lăsa oricând fără permis

Un nou semn de circulație creează confuzie în rândul șoferilor români. Nerespectarea acestuia le poate aduce totodată amenzi considerabile, atunci când se află în trafic.
Cod rutier 2023. Noul semn de circulație poate aduce amenzi șoferilor care nu au idee ce înseamnă, implicit nerespectarea acestuia.

Acest semn poate fi deja întâlnit pe drumurile publice din România, însă unii șoferi nu știau de existența sa, putând conduce și la accidente rutiere.Dacă în general, vedem în trafic conducători auto care încă nu respectă anumite semne de circulație, posibil și din cauza necunoașterii lor, pe drumurile publice din România a mai apărut un indicator, potrivit Codului Rutier. Întâlnirea noului semn în trafic creeză confuzie în rândul mai multor conducători auto.

De-a lungul anului trecut, mai multe semne de circulație au fost implementate pe drumurile publice din România, inclusiv indicatoare și marcaje rutiere conforme Codului Rutier. Noul indicator pote dezorienta șoferii pentru că aceștia l-ar putea confunda cu un alt marcaj rutier, implic să nu îl respecte și să fie sancționați cu amendă, având în vedere că nu știu ce să facă la întâlnirea sa în trafic.

Semn de ciruclație care dă bătai de cap șoferilor români
Semnul de circulație poate fi confundat cu un sens giratoriu, însă acesta este un semn utiliza pentru presemnalizarea unei amenajări rutierei ce oferă și posibilitatea de întoarcere a vehiculului. Indicatorul auto poate fi întâlnit pe drumurile publice acolo unde șoferii pot utiliza manevra de întoarcere, „U-turn”.

Atenția șoferilor trebuie să fie sporită, având în vedere că indicatorul nu anunță un sens giratoriu, ceea ce înseamnă că prioritatea de trecere față de șoferii care vin din sens opus nu se aplică. În momentul întoarcerii, conducătorul auto care întâlnește acest semn va trebui să acorde prioritate celorlalți șoferi care vin din sens opus. Codul Rutier menționează că acesta reprezintă „Presemnalizarea unei amenajări rutiere care permite întoarcerea vehiculului”.În momentul în care conducătorul auto se apropie de intersecție, acesta va trebui să reducă viteza suficient cât să îi permită oprirea în cazul în care este necesar pentru a acorda prioritate de trecere șoferilor care vin din sens opus.

Presemnalizarea unei amenajări rutiere ce permite întoarcerea vehiculului
Codul Rutier menționează mai multe tipuri de indicatoare și marcaje rutiere după cum urmează:

De avertizare;
De interzicere sau restricție;
De prioritate;
De obligare;
De informare;
De orientare;
De informare turistică;
Panouri adiționale;
Indicatoare instalate la trecerea cu calea ferată;
Indicatoare kilometrice;
Indicatoare rutiere temporare.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.