Codruț Șereș a primit 4 ani și 8 luni închisoare iar Zsolt Nagy 4 ani. Decizia este definitivă

seresFoștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy au fost condamnați definitiv marți de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul privatizărilor strategice.

Codruț Șereș a primit 4 ani și 8 luni închisoare iar Zsolt Nagy — 4 ani.

Alte condamnări: Michal Susak (cetățean ceh) — 4 ani; Mircea Călin Flore, senior director CSFB Europe Ltd. Londra, cetățean româno-englez — 4,6 ani; consultantul internațional Vadim Benyatov — 4,6 ani; Stamen Stanchev — 5,2 ani; Mihai Radu Donciu, fost consilier al ministrului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației — 5 ani; Mihai Dorinel Mucea, fost adjunct al șefului Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie — 4 ani, Gabor Kerekes — 4 ani, Mustafa Oral (cetățean turc) — 3 ani închisoare.

Decizia este definitivă, completul de cinci judecători menținând celelalte dispoziții ale sentinței de la prima instanță, dată în decembrie 2013, care însă a pronunțat pedepse mult mai mari.

În martie 2009, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe foștii miniștri Codruț Șereș și Zsolt Nagy, acuzați de aderare la un grup infracțional organizat cu caracter transnațional și trădare prin transmitere de secrete.

Acuzațiile se referă la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud SA, vânzarea unui pachet de 8% din acțiunile Petrom, procese de privatizare/restructurare a SC Romaero SA București și SC Avioane SA Craiova aflate în portofoliul Ministerului Economiei, consultanță în vederea privatizării SN Radiocomunicații SA.

De asemenea, ei sunt acuzați și în legătură cu adjudecarea licitației pentru asigurarea consultanței în vederea restructurării și privatizării CN Poșta Română, selectarea prin licitație a consultantului internațional pentru listarea la bursă a pachetului de 46% din acțiunile deținute de statul român la Romtelecom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.