”Colindăm la Bastionul Măcelarilor” – evenimentul care aduce spiritul sărbătorilor în inimile oamenilor

”Colindăm la Bastionul Măcelarilor” – evenimentul care aduce spiritul sărbătorilor în inimile oamenilor

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a uni comunitățile, de a le apropia de tradițiile și obiceiurile care dăinuie din străbuni. În acest sens, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, alături de Consiliul Județean Maramureș, vă îndeamnă să primiți cu multă căldură în suflet colindele din cadrul celui mai nou eveniment de Crăciun din Maramureș, ”Colindăm la Bastionul Măcelarilor”.

Meșterii populari și producătorii locali ai județului au scos din tolba lor obiecte minunate și bucate alese cum numai pe plaiurile Maramureșului mai sunt, perfecte pentru a le oferi drept cadou apropiaților dumneavoastră. Glasurile cetelor de colindători din cadrul Grupului Vocal ASCOR și din cadrul Ansamblului Țibleș, cât și interpreta de muzică populară Larisa Pop, vor lăuda îngerește Nașterea Mântuitorului.

Datele în care vă puteți alătura întregii ambianțe de sărbătoare, creată la Bastionul Măcelarilor din Baia Mare, Piața Izvoarelor, nr. 2, sunt: 15, 22, 29 decembrie 2023, dedicate Crăciunului sunt: 5, 12 ianuarie 2024, dedicate Crăciunului sărbătorit de comunitatea ucraineană, în intervalul orar 17:00 – 20:00.

”Ediția de săptămâna trecută a avut un real succes, deoarece vizitatorii care ne-au trecut pragul, au fost foarte încântați de locația aleasă. Bastionul Măcelarilor din Baia Mare este un obiectiv turistic care merită pus în valoare, iar acest eveniment va învălui locația prin natura sa de sărbătoare. Îi invit cu mare drag pe toți iubitorii Maramureșului să ia parte la cel mai nou eveniment din județ și să se bucure de obiceiurile și tradițiile noastre”, a declarat Paul Habina, director executiv OMD Maramureș.

Partenerii implicați în organizarea acestui eveniment sunt: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Muzeul Județean de Istorie Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.