15 liceeni din Borșa și Sighetu Marmației au părăsit nemotivat perimetrul școlii, în timpul orelor de curs!

absenteismJandarmeria Maramureş în colaborare cu reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ au acţionat în baza Planului pentru  creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ preuniversitar, efectuând joi, 24 septembrie două acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

Odată cu începutul noului an şcolar,  reapare fenomenul absenteismului în rândul elevilor. Deşi cursurile decurg normal, se pare unii elevi nu s-au (re)obişnuit cu programul instituţiilor de învăţământ, preferând să reducă din timpul alocat educaţiei şi preferând activităţi extraşcolare, „mai populare” în rândul tinerilor.

Astfel, în timpul acţiunilor executate pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei şi a oraşului Borşa,  jandarmii au identificat un număr de 15 elevi, cu vârste între 15  – 18 ani, care au părăsit nemotivat perimetrul instituţiei de învăţământ, în timpul programului educaţional.

Conform prevederilor H.C.J. 38/2003, art. 2, lit. j,  cei 15 tineri au fost sancţionaţi cu avertismente scrise şi  amenzi contravenţionale în valoare totală 500 de lei.

Reamintim elevilor că astfel de acţiuni vor fi desfăşurate pe întreaga durată a anului şcolar, dar şi activităţi preventive specifice pentru prevenirea, reducerea fenomenului de absenteism şcolar.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.