Compania românească Air Connect intră în insolvență! Pierderi de peste 21 de milioane de lei

Compania românească Air Connect intră în insolvență! Pierderi de peste 21 de milioane de lei

Unul dintre acționarii companiei aeriene Air Connect Aviation Group SA, înființată în anul 2021, a solicitat intrarea în insolvență a societății.

În anul 2022, Air Connect a avut pierderi de peste 21 de milioane de lei.

Alin Crețu, unul dintre acționari, a solicitat vineri, 18 august 2023, Tribunalului Ilfov intrarea în insolvență a firmei prin care operează AirConnect.

Ce a transmis compania

„Cu privire la acțiunea d-lui Crețu, aceasta nu ne-a fost comunicata încă, urmând a avea o poziție oficială la momentul la care vom lua la cunoștință de conținutul ei”, se arată în răspunsul transmis de AirConnect, la solicitarea BoardingPass.

Crețu deține 15,39% din acțiunile acestei societăți comerciale. Conform datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), acesta a intrat în acționariatul AirConnect în data de 27 iulie 2022 cu un aport de un milion de lei la capitalul companiei. Ceilalți doi acționari ai societății comerciale Air Connect Aviation Group SA sunt: Cosmin Adrian Pop – 15,38%; Bogdan Iulian Năstase – 69.23%. Florin Necula, Tudor Zamfir Constantinescu, Regional Air Suport SRL, Spark Capital Systems SRL și Karpaten Outgoing SRL au fost acționari ai companiei, dar au vândut către Bogdan Iulian Năstase acțiunile deținute în cadrul Air Connect Aviation Group SRL în iulie 2023.

Conform sursei citate, în 12 iunie 2023, RAMS Center SRL, proprietara companiei aeriene HelloJets, a fost numită administrator a companiei Air Connect Aviation Group SRL, iar Alin Crețu a votat împotriva acestei decizii dar a fost adoptată datorită majorității favorabile.

În anul 2022, Air Connect Aviation Group SA a avut o cifră de afaceri de 37.777.133 de lei, însă a încheiat anul cu o pierdere de 21.051.972 lei.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.