Compromisuri, dragoste și visuri în cadrul celei de-a doua ediții SQS la Sighetu Marmației

12669144_1542720236043246_951964710_oCompromisuri, dragoste și visuri în cadrul celei de-a doua ediții SQS la Sighetu Marmației

Asociaţia Ţara Maramureşului Turistic, Cultural şi Ecologic în colaborare cu Rotaract Sighetu Marmaţiei organizează SQS Ediţia a II a în Sighetu Marmaţiei. Evenimentul va avea loc duminică, 28 februarie 2016, cu începere de la ora 16.00, la un restaurant tradiţional din localitate. Tema primei ediţii este: compromisuri, dragoste și visuri. Înscrierile precum şi rezervările pentru a participa ca şi concurent sau spectator se fac la numărul de telefon 0755/666.476 sau la adresa de e-mail taramaramuresului@yahoo.com.

SQS este un concurs de artă și oratorie care promovează liberatea de exprimare, libertatea de gândire și umanismul. SQS permite oratorilor amatori si profesionisti, să-și învingă temerile, să-și transmită mesajele, să-și dezvăluie viziunile.

Esența SQS – este LIBERTATEA. Scopul SQS este eliberarea de sub jugul emoțiilor distructive și de limitarile nocive ale societatii. Deviza SQS este: Speak Louder Your Words Can Change The World! (Vorbește mai tare, vorbele tale pot schimba lumea!). O ediţie SQS este împărţită în trei etape şi o finală. La fiecare etapă participă nouă concurenţi, iar primii trei intră în marea finală. Pe lângă aceștia  exista o gazdă a fiecarei etape si un invitat special.

În cadrul concursului se vor asculta nouă discursuri pregătite. Fiecare concurent are la dispoziție între trei și nouă minute pentru a-şi sustine discursul și a-şi livra mesajul. Concurenţii se pot folosi pe lângă arta oratorică de orice altă artă sau metodă pentru a transmite cât mai eficient mesajul. Singura solicitare este ca metoda să fie integrată în discurs și să aibă legătură cu mesajul. După fiecare discurs, publicul are șansa să adreseze întrebări fiecărui concurrent, astfel: o întrebare dacă participantul a vorbit trei minute, două întrebări dacă a vorbit șase minute, trei întrebări dacă a vorbit nouă minute. Înainte cu două minute de expirarea timpului alocat se va ridica un cartonaş care îi cere concurentului să își formuleze concluzia. Dacă un vorbitor depășește nouă minute i se opreşte microfonul. Dupa ascultarea tuturor discursurilor, juriul de specialitate şi publicul vor vota câștigătorii pe baza formularului de vot pus la dispoziție, făcându-se o medie între votul juriul de specialitate şi votul publicului, care vor reprezenta fiecare jumătate din nota finală.

La fiecare ediţie vor exista premii pentru cei mai talentaţi oratori, precum şi multe premii surpriză pentru spectatorii care participă la tombolă.

SQS se află la a doua ediţie în Sighetu Marmaţiei şi este un proiect Districtual Rotaract 2241 România şi Republica Moldova. S-a implementat şi este în curs de implementare în oraşe ca Bistriţa, Piatra-Neamţ, Bucureşti, Craiova, Suceava, Chişinău.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.