Rotary Club Baia Mare: evenimentul „Drogurile-de la fascinație la dependență”, un succes total!

Evenimentul „Drogurile – de la fascinație la dependență” – Succes total !

Sesiuni cu sala plină! Informare, conștientizare, dar și multă emoție; acesta a fost câștigul celor care au participat la prezentările care au avut loc în 1 februarie.
Proiectul districtual al cluburilor Rotary din România și Republica Moldova – Caravana antidrog – care are ca scop conștientizarea pericolului consumului de subsțante interzise în rândul tinerilor, a ajuns și la Baia Mare după un periplu prin mai multe județe din țară.
Evenimentul a fost organizat de Clubul Rotary Baia Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și cu contribuția și susținerea Asociației Avocaților din Maramureș .
Participarea a fost impresionantă ceea ce demonstrează interesul comunității băimarene față de fenomenul consumului și traficului de substanțe interzise, fenomen în creștere continuă.
Conferința a fost sustinută de domnul Cătălin Țone, expert antidrog, licențiat în drept, psihologie și sociologie, cu masterat în științe penale și antidrog și două doctorate: unul în domeniul „securității naționale” la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București și al doilea în domeniul „Ordine publică și siguranță națională” la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, București, CV-ul dumnealui fiind de-a dreptul impresionant.
Surpriza evenimentului a fost participarea fostului consumator Sebastian Petruț, voluntar în cadrul Asociației Teen Challenge Cluj-Napoca, un tânăr în vârstă de 23 ani, reabilitat din punct de vedere al dependenței de substanțe, care a împărtășit în modul cel mai sincer și direct, experiența sa și cum a reușit să scape dedependență.
Experiența, profesionalismul, carisma și stilul deschis de comunicare a d-nului Cătălin Țone, precum și emoția, empatia și sinceritatea cuvintelor spuse de Sebi au fost rețeta perfectă pentru succesul proiectului.
Evenimentul de joi, 1 februerie 2024, din Baia Mare, a fost  organizat în trei sesiuni. La prima, dedicată elevilor de gimnaziu a fost o participare de 254 de elevi de la 11 unități de învățământ din Baia Mare. A doua a fost orientată către elevii de liceu, având o participare de 250 de elevi de la 6 licee și colegii din oraș, iar cea de-a treia, dedicată profesorilor, părinților, psihologilor, dar și altor persoane adulte interesate, a găzduit un număr de aprox. 100 persoane.
Ne-am bucurat și am fost onorați de prezența Decanului Baroului Maramureș d-nul Andreicuț Florin, Prefectului Județului Maramureș – d-nul Stauder Rudolf, Vicepreședintelui Consiliului Județean Maramureș – d-nul Lazăr Doru, Comisarului Șef al Inspectoratului de Poliție Județeană Maramureș – d-nul Ilea Constantin și d-nul Popescu Nicolae din partea IPJ Maramureș- Siguranta Scolară și Inspectorului Școlar General – d-nul Pop Mihai, .
Le adresăm MULȚUMIRI tuturor partenerilor, susținătorilor, gazdelor,
invitaților și nu în ultimul rând tinerilor care au participat cu speranța că scopul evenimentului a fost atins și cu promisiunea că vom reveni cu alte ediții daca interesul o va cere.Mulțumim Next Stage și d-nului Dan Cirț pentru suportul tehnic asigurat pe tot parcursul evenmentului.
(Comunicat de presă-Rotary Club Baia Mare)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.