COMUNITATE: Proiectul “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare” este implementat de către Municipiul Baia Mare

Joi, 15 februarie 2018, în intervalul orar 14.00-18.00, experții implicați în activitatea A2.1. au desfășurat o acțiune stradală axată pe tema “nediscriminare” prin postarea fluturașilor în cutii poștale şi discuţii cu persoanele care i-au întâmpinat. Astfel, persoanele din zona de implementare a proiectului (Cartierul Ferneziu, inclusiv străzile Luminișului și Horea) au fost informate cu privire la activitățile proiectului și au primit detalii despre respectarea egalității de șanse și combaterea discriminării. La acțiune au participat și voluntarii din cadrul Asociației Standarde pentru Baia Mare.

Reacţia băimărenilor care locuiesc în zona de implementare a proiectului a fost una pozitivă, cel puţin 5 familii vizitate invitând experţii la discuţii suplimentare. Persoanele au primit fluturaşul informativ şi informaţiile necesare pentru a contacta echipa proiectului în vederea includerii în grupul țintă al proiectului. Experţii au accentuat accesul liber la activităţi al persoanelor eligibile interesate, indiferent de vârstă, gen, etnie, dizabilitate sau orice alt criteriu discriminatoriu.

Proiectul “Standarde pentru Baia Mare – Incluziune și Integrare fără discriminare” este implementat de către Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Asociația Filantropică Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Baia Mare și Penitenciarul Baia Mare. Scopul proiectului este creșterea calității vieții în comunitatea marginalizată în care există populație aparținând minorității rome, prin furnizarea de intervenție integrată în corespondență cu nevoile individuale și ale gospodăriei din care fac parte, pentru persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email  proiectmbm4.1@gmail.com.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.