Comunitățile maramureșene beneficiază de fonduri prin PNDL. Se finanțează în acest fel întregul proiect al oricărei comunități

asfalt1Gabriel Zetea: 90 de milioane de euro au venit în Maramureș prin PNDL

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNLD), aprobat prin OUG 28/2013 și derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) devine, începând din acest an, cel mai important program de finanțare pentru autoritățile locale ale județului. Finanțările au ca obiect reabilitarea și modernizarea drumurilor comunale, construcția și extinderea rețelelor de canalizare și aducțiune de apă, construcția de poduri noi, modernizări și reabilitări de școli și grădinițe. Alocațiile bugetului de stat vizează perioada 2015 – 2018, timp în care cele 120 de proiecte aparținând unui număr de 60 de unități administrativ-teritoriale din Maramureș trebuie să fie finalizate.

Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că PNDL, prin contractele semnate în cursul săptămânii trecute de către autoritățile locale, depășește ca sumă cele mai mari proiecte ale județului Maramureș finanțate din fonduri europene, fie că vorbim de depozitul ecologic sau de proiectul Vital, apă – canal.

”Comunitățile maramureșene beneficiază efectiv de aceste fonduri fără a avea alocări anuale, așa cum era în trecut. MDRAP finanțează lucrările efectuate și recepționate fără a avea vreo limită anuală de finanțare. Se finanțează în acest fel întregul proiect al oricărei comunități. Vorbim de aproape 367 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, bani disponibili pentru finanțarea tuturor obiectivelor de investiții, indiferent de stadiul lucrărilor, de valoarea finanțată până în acest moment sau de culoarea politică a primarului. Toate obiectivele de investiții au asigurată finanțarea până la recepția finală”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Acesta a mai arătat că a muncit trei ani de zile pentru ca acest program să fie unul de succes și unul care să producă rezultate concrete în fiecare comunitate din Maramureș. ”Am început în anul 2013 cu 15 milioane de lei pentru ca, anual, sumele să crească exponențial în județul Maramureș, de patru – cinci ori. Astăzi, MDRAP prin PNDL rezolvă în urma acestei alocări financiare extrem de importante, proiecte introduse la finanțare în anii 2007 – 2008 și care n-au putut fi finalizate niciodată”, a precizat Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ Maramureș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.