Concedieri masive în rândul bugetarilor, anunţate de ministrul Finanţelor

Guvernul pregăteşte concedieri masive în rândul bugetarilor. Anunţul a fost făcut de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, care spune că discuta despre reducere de posturi cu reprezentanţii tututor ministerelor.

Ministrul Finanţelor spune că este obligatorie o reformare a aparatului bugetar din România şi că acesta trebuie sa aibă oameni „exact câţi trebuie, nu unul să muncească şi trei să stea pe lângă”.

„Cred că e de bun simţ să te gândeşti (la o reformă a aparatului bugetar – n.r.) pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a afirmat Eugen Teodorovici, la TVR.

Ministrul Eugen Teodorovici a mai precizat că se va discuta despre reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor cu fiecare minister şi că are o lista cu instituţiile publice şi cu domeniile în care se cheltuiesc cei mai mulţi bani, printre acestea numărându-se Transporturile, Sănătatea, Economia şi Energia.

„Transporturi, Sănătate, sănătate mă refer la casă în special (Casa de Asigurări de Sănătate – n.r.) şi alte ministere, care au şi foarte multe companii în subordine: Economia, Energia, să spunem. Sunt multe, foarte multe companii pe care dacă le luăm la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro, ci doar împotrivă. Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop şi, în sens invers, reluăm procesul”, a declarat Teodorovici.

El a arătat că se va face o evaluare a fiecărui minister şi a structurilor subordonate acestora şi vor avea loc „discuţii bilaterale” care vor viza reducerea cheltuielilor în sistemul public.

„Sunt structuri încărcate cu personal de ani de zile şi este momentul ca acestea iată să fie restructurate”, a mai spus Teodorovici.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.