Concediul „spontan”, noua modă pe piaţa muncii. Cine beneficiază de zile libere în plus

Concediul „spontan”, noua modă pe piaţa muncii. Cine beneficiază de zile libere în plus

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Companiile au început să le dea angajaților concediu „din senin”. Sunt recompensați astfel angajații care lucrează peste program.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Concediul „spontan”, noua modă pe piaţa muncii, este apreciat mai mult decât bonusurile în bani. Specialiștii spun că această metodă crește eficiența angajaților, iar psihologii susţin că riscul de burnout se reduce

Companiile acordă zile de concediu în plus pentru a compensa orele de muncă peste program. Altfel spus, un cadou binemeritat de la angajatori care duce la creșterea eficienței, spun specialiștii, și care e mai apreciat decât bonusurile în bani.

Psihologii sunt și ei de părere că pauza îi ajută pe angajați să se echilibreze, iar riscul de burnout se reduce. Recompensa a pornit din statul american Georgia, unde o companie a constatat, în urma unor chestionare, că starea de bine a angajaților poate fi îmbunătățită astfel. Și alte corporații cu sedii în Europa au început să aplice metoda.

Pentru a se aplica în România, e nevoie de un cadru legal, explică experții în resurse umane. Liberul ori e concediu fără plată, ori e dat ca bonus și trebuie văzut cum se impozitează. Angajatorul ar mai putea trece în contract 24 de zile de concediu, în loc de 21.sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.