Concert „GRAVITY” COLEGIUL DE ARTE- Dumincă, 24 iulie 2022, la ora 18.00, vă așteptăm în sala festivă a Colegiului de Arte Baia Mare

Dumincă, 24 iulie 2022, la ora 18.00, vă așteptăm în sala festivă a Colegiului de Arte Baia Mare, la concertul „Gravity” susținut de Ansamblul de percuție Pulsar(t) din București condus de Lect. Univ. Dr. Sorin Rotaru.

Ansamblul are la bază ideea de a promova atât repertoriul pentru percuție cât și formarea profesională a tinerilor muzicieni. Pulsar(t) propune o abordare stilistică și timbrală variată cu lucrări ale compozitorilor de pe toate continentele. Ansamblul a apărut din necesitatea de a experimenta munca în echipă și de ai pune pe tinerii percuționiști în ipostaza de muzicieni profesioniști.

In program lucrări de:

  1. Mellits
  2. J. Zivkovic
  3. Part
  4. Fink
  5. Sejourne
  6. Piazzolla
  7. Koshinski

Descriere membrii ansamblului:

Liria Țigăeru –  Proaspăt absolventă a programului de licență al Universității Naționale de Muzică București, specializarea percuție, clasa lect. univ. dr. Sorin Rotaru și viitoare studentă în cadrul masteratului universalității. Frecvent colaborator al orchestrelor de prestigiu din București: Filarmonica „George Enescu”, Opera Națională București și nu numai. Pasionată de cultura japoneză și arte vizuale.

Alina Trifu – Absolventă a cursurilor de licență și masterat din cadrul Universității de Muzică bucureștene, a studiat de-a lungul facultății cu domnul prof. univ. dr Alexandru Matei și un semestru in cadrul programului Erasmus+ în cadrul Royal Academy of Music Aarhus.  Este  instrumentist  în cadrul Orchestrei Române de Tineret,  colaborează cu diverse orchestre importante  din țară si are o înclinație pentru pedagogie și literatură  manga  japoneză.

Ioana Ailenei – Licențiată în muzică, specializarea percuție și viitoare masterandă a Universității Naționale de Muzică București. Primul an de studenție și-l petrece la conservatorul din Iași, ulterior se mută la București unde studiază cu domnul prof. univ. dr. Alexandru Matei. Foarte des prezentă pe scenele muzicale românești împreună cu orchestre importante precum: „Filarmonica de stat din Sibiu”, Filarmonica „Moldova” din Iași, Filarmonica”George Enescu” București și Opera Națională București. Atuurile Ioanei sunt puterea de concentrare, răbdarea și rafinamentul vestimentar.

Sara Merișcă – Urmează programul de licență al facultății bucureștene, în prezent este anul III la specilizarea percuție, îndrumată de către domnul lect. univ. dr. Sorin Rotaru. Sara reprezintă definiția evoluției, permanent dornică de a învăța lucruri, tehnici și procedee muzicale noi. Un muzician demn de luat exemplu.

Teodora Pahonțu – Studentă în ultimul an din programul de licență al UNMB, percuționistă la clasa domnului Rotaru. Recent s-a întors de la Royal Academy of Music Aarhus unde a avut un semestru de studiu prin programul Erasmus+. Extracurricular, Teodora este un colaboratoar fidel al Filarmonicii din Pitești, unde are șansa să se afirme și să se dezvolte armonios. Vibrafonul, împreună cu improvizația jazz sunt elemente muzicale predilecte pentru Teo.

Philip Goron – Urmează conservatorul din București, specilizarea percuție, anul III de licență, avându-l ca îndrumător pe domnul Rotaru. Un percuționist și toboșar exemplar, foarte versati, dornic de creație și aprofundare. Ca percuționist colaborează frecvent cu Orchestra Operei Naționale București. De asemenea, Philip activează din postura de toboșar cu diferite proiecte precum: RVQ (Radu Valcu Quintet), Tumbe, Mădălina Pavăl Orchestra. Prietenii îl definesc ca fiind un izvor nesecat de entuziasm.

Vlad Polgar – Licențiat în percuție, în prezent student în ultimul an de masterat din cadrul Universității de Muzică din București, clasa profesorului Sorin Rotaru. Totodată, component al partidei de percuție din cadrul Orchestrei Operei Naționale din București și colaborator al diferitelor orchestre de prestigiu din țară. Un percuționist care zi de zi caută să-și amplifice sentimentul de iubire si respect față de muzică.

Sorin Rotaru – Nascut la Sibiu, incepe studiul percutiei la varsta de 11 ani sub indrumarea prof. Ioan Iliuț. Castigator a mai multor premii la concursuri de specialitate, incepe să colabreze cu Filarmonica din Sibiu inca din perioada liceului. A cantat cu dirijori precum:Zubin Mehta, James Gaffigan, Tiberiu Soare, Gabriel Bebeselea, Petre Sbarcea, Horia Andreescu, Cristian Mandeal, etc. Concerte sustinute in : Germania, Japonia, Danemarca, Cehia, Ungaria, Bulgaria, etc. Este absolvent al U.N.M.B. la clasa Prof. Alexandru Matei. A studiat si la Academia de Muzica din Brno sub indrumarea prof. Martin Oprsal si a participat la cursuri sustinute de prof.dr.H.C. Peter Sadlo. A colaborat cu orchestre precum : Orchestra Naționala Radio, Orchestra de cameră Radio, Opera Națională din București, Teatrul National de Opereta, unde a fost timpanist pentru o perioada, OSB, Symphactory etc. A cantat zeci de lucrări în premiera națională sau absoluta, de asemenea are o serie de înregistrări, de muzică contemporana. A fost membru al ansamblurilor Archeus, Profil, Sonomania etc. In anul 2014 obține titlul de doctor în muzica în cadrul UNMB, instituție în care preda percuția de la vârsta de 24 de ani. În prezent, pe lângă activitatea de profesor, canta în diferite ipostaze în special muzica de cameră și solo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.