Concursul național “Priorități și perspective pentru un mediu durabil” la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare!FOTO

13310425_1598812390431755_4776856009795069811_nConcursul național  “Priorități și perspective pentru un mediu durabil”  la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare

În data de 30 mai 2016 la Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu” Baia Mare s-a desfășurat a treia ediție a Concursul național “Priorități și perspective pentru un mediu durabil”, coordonat de doamna profesor inginer Camelia Ardelean.

Partenerii acestei activități au fost:

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș

Asociația Uniunea Românilor din Transcarpatia ”Dacia” Ucraina

Agentia pentru Protecția Mediului Maramureș

WWF- Romania- filiala Baia Mare

Asociația Heidenroslein

La masa oficială au ocupat câte un loc de cinste câte un reprezentant de seamă al fiecărui partener:

– domnul director al Colegiului Tehnic ”C.D.Nenițescu”, Meheș Adalbert, doamna directoare adjunctă Maria Bud

– doamna Livia Pop  din partea ISJ Maramureș

– doamna Rodica Mureșan – din partea APM Maramureș

– doamna Magdalena Payer – reprezentant al Asociației Heidenroslein

– doamna Silvia Pop – coordonator al Gărzii Ecologice a Primăriei Baia Mare

– doamna Raluca Simu – reprezentant al Fundației Liviu Marian Pop

– domnul conferențiar doctor geolog Kovacs Marinel – UTC Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Au răspuns pozitiv invitației unități școlare din județul nostru, dar și din alte județe. Nu au lipsit nici participanți de peste hotare, mai exact din Ucraina și Ungaria, a căror participare a fost indirectă de această dată.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni:

Prima secțiune s-a adresat profesorilor și s-a desfășurat sub sloganul: Protejând natura, protejăm viitorul nostru!. Locul de desfășurare a fost în  CDI-ul liceului. Această activitate a fost coordonată de doamna  prof. Manuiela Codrea și de domnul prof. Laszlo Magyarosi.

A doua secțiune intitulatăNatura în cuvânt și culoare!” s-a adresat elevilor. Ea a fost coordonată de doamnele profesoare: Mirabela David și Codruța Dănuț. Această secțiune a avut trei subsecțiuni, fiecare antrenând creativitatea și imaginația elevilor. Astfel ei au creat poezii și afișe pe tema naturii. De asemenea au confecționat obiecte vestimentare din materiale reciclabile, care au fost prezentate într-o paradă a modei. Acest  moment  s-a bucurat din plin de aplauzele publicului. Până ce juriul a deliberat, toți cei prezenți au fost invitați să vizioneze o șezătoare coordonată de doamnele prof. Ion Gabriela, Nechita Adela și Țelman Andreea. Ne-au încântat apoi  cu dansuri specifice zonei Codrului oaspeții de la Școala din Asuaju de Sus, coordonați de doamna directoare Monica Dulf.

Demonstrațiile de carting din curtea liceului au ridicat nivelul de adrenalină al  celor prezenți. Acest moment a fost urmat  de mult așteptata  festivitate de înmânare a premiilor.  Premierea s-a făcut separat pentru elevii de liceu și separat pentru cei de gimnaziu.

Cu zâmbetul pe buze și entuziasmați, participanții au mărturisit că s-au simțit bine și se vor înscrie și la ediția următoare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.