Concursuri, expoziții și distracție la a XV-a ediție a sărbătorii ”Pentru mândra din Botiza”

În intervalul 16-17 august 2014, Primăria și Consiliul Local Botiza, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret (ANT), au organizat cea de-a XV-a ediție a sărbătorii ”Pentru mândra din Botiza”. La invitația primarului comunei Botiza, Florea Poenar, la această sărbătoare au fost prezenți și Gabriel Zetea, președinte al PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, senatorul PSD al colegiului 3, Liviu Marian Pop, președintele UNPR Maramureș, Emil Ambruș, consilierul municipal UNPR, Liliana Moga, consilierii județeni Viorel Pană și Alexandru Deac, primarul comunei Budești, Liviu Tămaș, dar și reprezentantul ANT Maramureș, Mariana Lupșe.

”Cea de-a 15-a ediție a festivalului s-a desfășurat, în acest an, sub o altă formă. Am încercat să scoatem în evidență partea artistică și turistică a comunei, pentru a încerca să atragem cât mai mulți turiști. În acest sens am organizat și patru concursuri, respectiv ”Cea mai mândră mândră din Botiza”, ”Cel mai autentic port popular”, ”Cea mai bună socăciță”, dar și ”Cea mai frumoasă pensiune”.

Am organizat o expoziție de fotografii a fiecărei pensiuni, dar am invitat în corturile amplasate și meșterii populari, precum și artiștii din zonă să-și expună lucrările. Dacă la început a fost greu să îi conving pe proprietarii de pensiuni și meșterii populari să își promoveze marfa, la final au precizat că, începând de anul viitor, se vor implica mult mai mult. Consider că a fost un eveniment reușit, iar promovarea comunei Botiza ca zonă turistică a avut efectul scontat. Ne propunem ca, la edițiile viitoare, numărul turiștilor să depășească numărul localnicilor.

L-am avut ca invitat la această manifestare pe președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care răspunde mereu solicitărilor noastre, pe senatorul Liviu Marian Pop, pe președintele UNPR Maramureș, Emil Ambruș și consilierul municipal Liliana Moga, pe colegul și prietenul meu din Budești, primarul Liviu Tămaș, pe consilierii județeni Viorel Pană și Alexandru Deac. Sunt foarte mulțumit de reușita manifestării”, a subliniat primarul din Botiza, Florea Poenar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.