Condimentul care ajută creierul să se regenereze – Se amestecă cu apă caldă și se bea pe stomacul gol

Un ingredient mai puțin comun în bucătăria tradițională românească are potențialul de a sprijini procesul de regenerare a creierului atunci când este consumat dimineața, pe stomacul gol.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Turmericul este inclus printre condimentele de înaltă valoare în gastronomie și remedii naturale, fiind recunoscut pentru proprietățile sale benefice în tratarea diverselor afecțiuni, conform Usd24.ro.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Acest condiment oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Turmericul a fost folosit încă din cele mai îndepărtate timpuri pentru a ameliora durerile, pentru a trata problemele digestive și pentru a combate afecțiunile respiratorii.

Turmericul prezintă numeroase avantaje pentru organism datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antitumorale și antioxidante.

Pe lângă acestea, turmericul contribuie la protejarea organismului împotriva radicalilor liberi, reducând astfel riscul afecțiunilor cardiovasculare, și sprijină procesul natural de regenerare a creierului.

Turmericul, condimentul cu potențial de a îmbunătăți memoria și de a sprijini procesul natural de regenerare a creierului

Conform unui studiu publicat în revista „Stem Cell Research and Therapy”, consumul regulat de turmeric contribuie la menținerea sănătății creierului și la susținerea capacității acestuia de a se regenera independent.

Un component găsit în turmeric poate avea un impact pozitiv asupra dezvoltării celulelor nervoase considerate parte a „echipei de reparare a creierului”, conform unui articol de pe BBC.com.

Cercetătorii de la Institutul de Neuroștiințe și Medicină din Julich au identificat potențialul turmericului de a deschide noi căi în dezvoltarea de medicamente viitoare pentru tratarea accidentelor vasculare cerebrale și afecțiunilor neurodegenerative, precum Alzheimer.

Echipa de cercetători a investigat efectele unui compus din turmeric numit turmeron. Acest compus a fost injectat șoarecilor, iar ulterior creierul acestora a fost supus scanării pentru a observa efectele.

În rezultatele studiului, o echipă de cercetători a constatat că anumite regiuni ale creierului, cunoscute pentru implicarea lor în creșterea celulelor nervoase, au prezentat o activitate semnificativ crescută după administrarea turmeronului.

Aceasta a condus la concluzia că acest compus ar putea stimula diviziunea celulelor creierului. Într-o altă parte a studiului, cercetătorii au introdus celule stem neurale în diferite concentrații de extract de turmeron.

Deoarece aceste celule au potențialul de a se transforma în diverse tipuri de celule cerebrale, specialiștii consideră că acestea joacă un rol important în procesul de „reparare” a creierului după traume sau boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.