Conducători auto şi pietoni sancţionaţi cu amenzi de aproape 11 000 de lei

rutier11Poliţiştii rutieri maramureşeni acţionează constant pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi prevenirea producerii de astfel de evenimente soldate cu rănirea participanţilor la trafic. În cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri în municipiul Baia Mare au fost constatate 40 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 10 605 lei.

 La data de 18 aprilie a.c., între orele 07.00 – 21.00, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiu pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză pe drumurile publice şi nu acordă prioritate de trecere pietonilor precum şi a pietonilor care circulă neregulamentar.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 40 de abateri de natură contravenţională ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 10 605 lei.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice patru permise de conducere.

Poliţiştii maramureşeni reamintesc şoferilor că viteza poate ucide. Rulând cu o viteză peste limita admisă de lege conducătorii auto riscă să producă accidente de circulaţie cu consecinţe dintre cele mai grave, atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

 De asemenea, pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii maramureşeni recomandă pietonilor:

Să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada!

Să nu traverseze prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

 La orice traversare, să se oprească în afara parții carosabile şi să se asigure!

Când traversează prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure.

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanțele şi vitezele.

Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cât mai aproape de marginea drumului!

Să respecte întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi să nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

Să fie prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, să poarte haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.