CONDUCEȚI PRUDENT, LA ÎNTOARCEREA DIN MINIVACANŢĂ

Pentru fluidizarea și monitorizarea traficul și pentru a preveni evenimentele rutiere, poliţiştii sunt în stradă și acționează, astfel încât cei care se întorc acasă din minivacanța de 1 Mai, să ajungă în siguranță.

Poliţiştii continuă acţiunile din stradă, pentru prevenirea evenimentelor grave, combaterea încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

Sunt monitorizate, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.

În acţiuni sunt angrenaţi şi poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Pentru o întoarcere în siguranță, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare.

Evitați efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase.

După efectuarea fiecărei depăşiri, reveniţi pe banda de circulaţie pe care vă deplasaţi iniţial.

 Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră!

Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

Pe banda de urgenţă a autostrăzii este interzisă oprirea.  În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară.

Pe autostradă, acordați prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Înainte de a porni la drum, asiguraţi-vă că toţi ocupanţii şi-au pus centurile de siguranţă, precum şi dispozitivele de fixare pentru copii!

Respectați limita legală de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

DRUM BUN!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.