Consens politic implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”

12596504_169605123411574_1318581444_nLiderii politici s-au angajat să acorde sprijin implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”

Doar o parte din preşedinţii partidelor politice din Maramureş au răspuns la întâlnirea iniţiată de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu pe tema implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”.

Astfel azi, au onorat invitaţia: Gabriel Zetea – preşedinte PSD Maramureş, Noemi Vida – preşedinte UDMR Baia Mare, consilierul judeţean PNL Felician Cerneştean şi primarul municipiului Baia Mare – Cătălin Cherecheş – din partea Coaliţiei pentru Baia Mare. Motivul pentru care preşedintele a organizat această întâlnire vizează acordarea unui sprijin politic din partea preşedinţilor de partide, pentru ca apoi, acesta să se poată transpune în decizii administrative la nivelul consiliilor locale.

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş” este în plină derulare, următorul pas fiind licitaţiile pentru operare. Documentaţiile care vizează operarea în cadrul proiectului trebuie aprobate şi asumate de fiecare primărie în parte prin hotărâre de consiliul local. Aceste documentaţii au fost trimise primăriilor, aşteptându-se observaţii şi sugestii. O parte din primarii din zona Târgu Lăpuş au transmis printr-o adresă primită săptămâna trecută că doresc ca fiecare unitate administrativ-teritorială din acea zonă să-şi desfăşoare activitatea de colectare şi transport deşeuri la staţia de transfer ca şi până acum, fapt care contravine cu condiţiile impuse de proiect.

Toţi liderii politici prezenţi au fost de acord că este importantă implementarea proiectului şi că, acei primari  care au o atitudine ostilă ar putea fi excluşi din ADI Deşeuri.  Prin urmare, ei s-au angajat că, prin dialog şi comunicare, vor conştientiza şi vor convinge primarii din partidele pe care le conduc asupra importanţei implementării proiectului, asupra sprijinului pe care trebuie să-l acorde prin hotărâri de consiliu local de aprobare a documentaţiilor pentru operare. „În acest moment judeţul Maramureş se asigură că avem banii necesari pentru implementarea acestui proiect. Ne interesează ca, în urma acestei întâlniri, opiniile politice să fie transformate în acte administrative importante pentru proiect. Ne-am asumat nişte condiţii impuse de finanţator şi trebuie să le respectăm.” – a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.