Consilierul local PNL , av. Onița Ivașcu Daniela: “Pornind de la indiferența autorității locale din Sighetu Marmației, numărul câinilor a crescut necontrolat iar străzile orașului  sunt împânzite  de câini flămânzi, bolnavi care merită și ei , ca orice ființă, o viață mai bună.”

Consilierul local PNL , av. Onița Ivașcu Daniela: “Pornind de la indiferența autorității locale din Sighetu Marmației, numărul câinilor a crescut necontrolat iar străzile orașului  sunt împânzite  de câini flămânzi, bolnavi care merită și ei , ca orice ființă, o viață mai bună.”

Aflat în zona istorică  a județului Maramureș , municipiul  Sighetu Marmației iese în evidență nu prin tradițiile locale și cultura spirituală, transmisă din străbuni, ci prin problemele cu care se confruntă comunitatea locală: străzi neasfaltate, lipsa mijloacelor de transport în comun, lipsa operatorului de salubritate în tot orașul dar și numărul mare de câini fără stăpân.

Consilierul local PNL , av. Onița Ivașcu Daniela a ridicat în nenumărate rânduri , în cadrul ședințelor de Consiliul Local, aceste probleme dar rezultatul a rămas la fel, adică nul. Primaria ascultă, tace și nu întreprinde nimic.

Problema câinilor maidanezi este una gravă pornind de la faptul că în municipiul Sighetu Marmației există doar un singur adăpost de câini care în prezent este suprapopulat.  Acesta intra în atribuțiile unui ONG care încheiase cu Primăria un contract, dar acesta a încetat iar  raporturile contractuale nu au fost continuate,de aceea  în prezent   adapostul este în grija societății locale Urbana, care aparține tot Primăriei.

Deși consilierul  local PNL  av. Onița Ivașcu Daniela a solicitat un raport al acestui ONG privind activitatea desfășurată pentru îngrijirea adăpostului, deși primarul a promis că acest raport va fi adus în fața cetățenilor, până în prezent acesta nu a fost prezentat.  De aceea sigetenii nu cunosc numărul câinilor care trăiesc în adăpost , condițiile pe care le oferă acest adăpost, numărul de adopții, servicii medicale de care au beneficiat, suma de bani alocată pentru îngrijirea acestor animale.

Consilierul  local PNL  av. Onița Ivașcu Daniela a menționat :

“Pornind de la indiferența autorității locale, numărul câinilor a crescut necontrolat iar străzile orașului  sunt împânzite  de câini flămânzi,bolnavi care merită și ei , ca orice ființă, o viață mai bună. Am solicitat un raport privind situația clară a ceea ce se întâmplă în singurul adăpost de câini din orașul nostru, măsurile întreprinse de ONG-ul  și Autoritatea locală , dar până în prezent nu s-a întâmplat nimic. Se impun de ugență măsuri strategice privind rezolvarea acestei situații deoarece într-un interval foarte scurt problema va deveni una foarte, foarte gravă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.