Consiliul Concurenţei investighează eMAG pentru posibil abuz de poziţie dominantă. Reacţia companiei

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă de către Dante International, compania-mamă a eMAG, cel mai mare retailer online din România.

eMAG: Pe marketplace, comercianţii îşi stabilesc singuri politicile comerciale (update)

eMAG precizează, în replică la anunţul Consiliului Concurenţei, că platforma marketplace este disponibilă atât comercianţilor care nu au o prezenţă pe internet, cât şi celor care vând deja prin propriile platforme online, iar fiecare partener îşi stabileşte propriile politici comerciale. „Platforma marketplace reprezintă o opțiune suplimentară pentru comercianții care vor să acceseze un nou canal de vânzare. Aceștia pot fi comercianți online sau magazine tradiționale care vând deja prin canale proprii sau alte platforme de tip marketplace. Pe platformă, comercianții își stabilesc singuri politicile comerciale. Investim constant în tehnologia platformei marketplace în beneficiul clienților, care astfel au acces la o diversitate mare de produse”, au afirmat reprezentanţii eMAG, la solicitarea #economica# .

Investigaţia se referă la un posibil abuz de poziţie dominantă de către eMAG pe piaţa serviciilor de intermediere prin platforme online din România.

eMAG marketplace este cea mai mare platformă de intermediere între comercianţii cu amănuntul şi consumatori. Prin marketplace, micii comercianţi pot ajunge să-şi vândă produsele pe site-ul eMAG, contra unui comision, fără a fi nevoiţi să investească în deschiderea unui magazin online propriu.

Concurenţa consideră că eMAG marketplace ar putea avea un comportament discriminatoriu în raport cu concurenţii companiei de pe piaţa de retail de produse de larg consum.

„Investigaţia vizează un posibil comportament discriminatoriu al Dante International în raport cu comercianţi cu amănuntul de produse de larg consum, care reprezintă concurenţi direcţi ai companiei, în calitate de comerciant de produse de larg consum”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul Dante International, cu avizul Curţii de Apel Bucureşti, şi a ridicat documente, potrivit comunicatului.

„Inspecţiile inopinate (…) sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practice anticoncurenţiale analizate”, precizează instituţia.

Consiliul Concurenţei subliniază că inspecţiile inopinate nu reprezintă „o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor”.

Sursa: economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.