Consiliul Judeţean Maramureş, implicat în campania antidrog, susţine preşedintele Ionel Bogdan

Achiziţia de drug test şi o campanie de conştientizare a elevilor cu ajutorul actorilor Teatrului Municipal Baia Mare, privind riscul la care se expun posibilii consumatori de droguri, sunt două dintre activităţile Consiliului Judeţean Maramureş în direcţia combaterii acestui flagel, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

‘CJ Maramureş a demarat două activităţi esenţiale. Unul la nivelul ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică n.r) unde s-a efectuat o analiză amănunţită care a durat ceva vreme, dar, ne-a livrat datele necesare astfel încât să luăm deciziile care se impun. În primul rând, am dat drumul achiziţionării drug-testere la nivelul judeţului Maramureş, în parteneriat cu IPJ, care vor ajuta la depistarea şoferilor care consumă substanţe halucinogene. Însă, acest lucru în mod evident nu este suficient pentru ca acest flagel să fie limitat şi, tocmai de aceea, împreună cu Art Spot, cu actorul Dragoş Călin de la Teatrul Municipal Baia Mare am demarat o acţiune la nivelul judeţului Maramureş prin care ne-am propus în primă etapă să ajungem în 30 de şcoli din întreg judeţul. Actori ai Teatrului Municipal, dar şi un personaj real care a trecut prin dependenţa de droguri şi care cunoaşte foarte bine ce înseamnă să fii dependent de droguri vor discuta cu elevii, părinţii, pentru a putea într-o formă sau alta să dea un exemplu despre ceea ce înseamnă cu adevărat consumul de droguri’ a declarat Ionel Bogdan.
Preşedintele CJ a subliniat că decizia campaniei a fost motivată de copii care au fost descoperiţi că ar fi încercat droguri de la vârsta de 12 ani.
‘Am luat această decizie pentru că am citit în mai multe rapoarte că, din păcate, astăzi, elevilor li se formează, deja, ideile despre viaţă, despre tot ceea ce au voie sau n-au voie să facă, ce bine şi nu e bine la o vârstă foarte fragedă. Adică, chiar la 12 ani! De aceea cred că, educaţia joacă un rol extrem de important, şi cred că, exemplele joacă un rol şi mai important. Acesta e motivul pentru care am demarat această campanie de către CJ, mulţumesc consilierilor judeţeni pentru votul exprimat şi mulţumesc tuturor celor care se implică cu adevărat în această campanie’, a spus Ionel Bogdan.
Actorii şi membrii echipei Art Spot au susţinut deja două reprezentaţii şi dialoguri cu elevi şi părinţi în şcoli din oraşul Târgu Lăpuş.
‘Am avut două, astfel de reprezentaţii în Târgu Lăpuş, unde au fost peste 420 de elevi şi prezenţi. Au fost discuţii foarte consistente şi feed back foarte bun. În această săptămână se vor mai organiza la Ulmeni, iar săptămâna viitoare în alte cinci locuri. Practic, ne propunem ca până la finele anului să atingem cele 30 de unităţi şcolare , iar anul viitor să continuăm în celelalte unităţi şcolare şi să ajungem în fiecare sat, în fiecare oraş, în fiecare şcoală din judeţul Maramureş pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la riscurile sunt supuşi copii la consumul de droguri’. a mai spus Ionel Bogdan.
La conferinţa de presă au mai fost prezenţi: ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, prefectul judeţului Maramureş, Rudolf Stauder, deputatul PNL Călin Bota şi senatorul PNL Cristian Niculescu Tâgârlaş. JURNAL MM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.