Consiliul Județean Maramureș prezent la manifestările prilejuite de Ziua Statalității și Ziua Imnului Național în Lituania!

Consiliul Județean Maramureș prezent la manifestările prilejuite de Ziua Statalității și Ziua Imnului Național în Lituania!

La invitația Districtului Panevėžys, regiune înfrățită cu Județul Maramureș din 2015, o delegație a Consiliului Județean Maramureș a luat parte la manifestările prilejuite de Ziua Statalității și Ziua Imnului Național în Lituania, două momente importante în istoria și evoluția poporului lituanian.
Districtul Panevėžys a organizat ceremoniile dedicate Zilei Statalității în satul Upytė, situat într-un cadru natural deosebit, încărcat de tradiții și obiceiuri care dăinuie. Evenimentele au debutat cu slujba la biserică la care au participat localnici și oficialități ale districtului, urmată de parada localnicilor îmbrăcați în costume specifice zonei și a invitaților din străinătate, care s-au deplasat pe dealul Čičinskas, având în frunte steagurile țărilor participante. La scenă deschisă, artiști de renume au recreat și rememorat momentele istorice ale încoronării regelui Mindaugas, care a fondat Regatul Lituaniei creștine.
Județul Maramureș a onorat evenimentele naționale din Lituania prin prezența consilierilor județeni Valeria Maria Brezoczki, membru în comisia de relații internaționale și Adrian Vasile Vlad, membru în comisia pentru educație, alături de un reprezentant din cadrul aparatului de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.