Consiliul Județean Maramureș vă invită la cea de-a 50-a ediție a evenimentului „Hora la Prislop”

În perioada 27-28 august, Consiliul Județean Maramureș, alături de Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Orașului Borșa vor organiza îndrăgitul eveniment Hora la Prislop, care anul acesta va aniversa cea de-a 50-a ediție.

Alături de organizatori, un aport considerabil la reușita acestei ediții îl vor avea și partenerii evenimentului: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș.

Timp de două zile, Pasul Prislop va răsuna de voia bună a celor veniți să se bucure de sărbătoarea populară care se menține de multe decenii în calendarul manifestărilor tradiționale. Prima zi va debuta cu o paradă moto cu participarea cluburilor Rock ‘N Road și Nord 6 Riders din Maramureș, împreună cu cluburile partenere din Suceava și Bistrița-Năsăud. Programul acestei zile se va încheia cu un concert folk-rock, Focul Viu, Proiectul Nod._ Maria Casandra Hauși & Sorin Romanescu, Florin Chilian, IRIS Nelu Dumitrescu și Nightlosers fiind responsabili de spectacol.

În data de 28 august, după slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Prislop se va da startul petrecerii, această zi a festivalului fiind dedicată folclorului autentic. Pe scena din Pasul Prislop vor urca: Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, Ansamblul Folcloric Cercănelul, Ansamblul Folcloric „Baltagul”, Ansamblul Folcloric „Cununa de Sânziene” și grupuri folclorice din județul Suceava și Republica Moldova. Pe lângă toate acestea, programul evenimentului va fi completat de parada cailor, ateliere de creație, demonstrații gastronomice, observații astronomice, târgul produselor tradiționale și al meșterilor populari, dar și de o tabără dacică cu tematică istorică.

Cu drag și dor de sărbătoare, vă invităm să vă prindeți în hora de la hotarul dintre județele Maramureș, Suceava și Bistrița-Năsăud și să vă bucurați de oameni, tradiții și peisaje fără pereche!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.