Consiliul Județean Maramureș vine cu noi soluții: Teste rapide antigen și  noi centre de testare. Profesorii, elevii, precum și persoanele aflate în categoriile de risc, dar și alți doritori se pot programa  online pe  platforma testaminmaramures.ro!

Consiliul Județean Maramureș vine cu noi soluții: Teste rapide antigen și  noi centre de testare. Profesorii, elevii, precum și persoanele aflate în categoriile de risc, dar și alți doritori se pot programa  online pe  platforma testaminmaramures.ro!

La nivelul Maramureșului  a fost implementată procedura de efectuare a testărilor cu teste rapide antigen și totodată, au fost deschise alte noi centre de testare. La inițiativa președintelui Ionel Bogdan, consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței ordinare din 27 ianuarie alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru derularea acestui program, urmând ca testările să fie făcute pe întreaga perioadă a anului în curs.

”Încă din luna noiembrie a anului trecut am căutat soluții pentru eficientizarea acestui program. Implementat de vechiul executiv pe o perioadă scurtă, iulie – decembrie 2020, acesta a fost un proiect care a trebuit îmbunătătit. Dacă înainte suma alocată ajungea pentru maximum 5.000 de teste și nicidecum pentru 50.000, cum s-a anunțat de vechiul executiv, acum ne vom adresa unui număr de 40.000 de maramureșeni. Ne dorim ca un număr cât mai mare de maramureșeni să aibă acces la testare, fără să se mai pună presiune pe unitățile spitalicești. Maramureșenii care s-au programat anul trecut pe platforma online s-au văzut nevoiți să renunțe sau să se adreseze unităților spitalicești private pentru a fi testați”, a precizat președintele Ionel Bogdan.

De această dată se va opta pentru testele rapide antigen, non invazive, ușor de realizat. Recoltarea, prelucrarea și interpretarea vor dura maximum 15 minute, acuratețea acestor teste fiind de peste 97%. Bugetul programului fiind dublat se vor putea efectua în acest an peste 40.000 de teste rapide.

Pentru a facilita accesul maramureșenilor la acest program, au fost încheiate protocoale de colaborare cu opt unități medicale: Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare, Spitalul Municipal Sighetu Marmației, Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, Centrul de Permanență Seini, Centrul de Permanență Dragomirești.

Pe platforma online www.testaminmaramures.ro se pot programa profesorii, elevii, precum și persoanele aflate în categoriile de risc, dar și alți doritori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.