Consumul zilnic de fructe și legume este strâns legată de longevitate. Ce cantități sporesc sănătatea organismului?

Consumul de fructe și legume poate crește durata de viață, potrivit unui nou studiu publicat de American Heart Association (AHA). Mai exact, consumul a cel puțin douăporții de fructe și trei de legume pe zi poate să scadă cu 13% riscul de deces precoce din toate cauzele, potrivit cercetătorilor

„Această sumă oferă cel mai mare beneficiu în ceea ce privește prevenirea bolilor cronice majore și este un aport relativ realizabil pentru publicul larg”, a declarat autorul principal Dr. Dong Wang, epidemiolog și nutriționist la Harvard Medical School și Brigham and Women’s Hospital din Boston.

Cercetătorii are au realizat studiu au analizat datele de la peste 2 milioane de persoane din SUA și alte țări. Conform rezultatelor studiului, persoanele care consumau cinci porții pe zi comparativ cu cele care mâncau doar două porții pe zi aveau: un risc cu 13% mai mic de deces din toate cauzele; un risc cu 12% mai mic de deces din cauza bolilor de inimă și accident vascular cerebral; un risc cu 10% mai mic de deces cauzat de cancer și un risc cu 35% mai mic de deces din cauza bolilor respiratorii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.