Contrabanda cu ţigări şi comerţul ilicit sancţionate de poliţişti

În perioada 18 – 19 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor de natură economico-financiară şi pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrabandei cu ţigări şi în domeniul cu produse agro – alimentare.

În urma activităţilor de verificare efectuate la 12 persoane fizice şi la sediile a 26 societăţi comerciale, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi la Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe. Valoarea amenzilor aplicate este de 24 000 de lei.

De asemenea, poliţiştii au confiscat ţigări, produse alimentare şi legume pentru care nu au putut fi prezentate documente legale, în valoare de peste 1 000 de lei, şi au ridicat în numerar suma de 1 456 lei. Totodată, a fost întocmit dosar penal pentru o infracţiune de contrabandă şi se continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică din Sighetu Marmaţiei au acţionat ieri pentru protejarea populaţiei împotriva unor practici comerciale, de natură să ducă la comercializarea unor produse alimentare neconforme, şi pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3 500 de lei.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.