Contrabandă de ţigări de provenienţă ucraineană cu bicicleta la P.F. Sarasău

contrabanda cu bicicletaPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În unul dintre cazuri, a fost depistat un cetăţean ucrainean pe bicicletă, îmbrăcat în costum de neopren, care transporta un rucsac plin cu ţigări de contrabandă.

În data de 12 aprilie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmației au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 23.30, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în misiune pe DN 19, în localitatea Sarasău, jud. Maramureș, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o persoană care se deplasa cu o bicicletă pe care transporta un bagaj voluminos.

În momentul în care bărbatul a observat semnalele, a încercat să fugă pe un drum lateral care ducea înspre frontiera de stat, însă a fost urmărit şi reținut de polițiștii de frontieră. Lucrătorii noştri au observat că bărbatul, identificat ca fiind cetățeanul ucrainean A. P., în vârstă de 28 ani, era îmbrăcat în costum de neopren. Acesta transporta, în bagajul voluminos de pe bicicletă, 490 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 4.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 

* Tot în data de 12 aprilie a.c., în jurul orei 13.40, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român S. Vasile, în vârstă de 57 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un autoturism marca Opel Combo.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali, folosind și câinele poliţist Nah, specializat în descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul și podeaua autoturismului, cantitatea de 250 pachete de ţigări, marca Kent, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.