Contrabandişti opriţi cu focuri de armă şi ţigări de contrabandă confiscate, pe Valea Vişeului!

tigariContrabandişti opriţi cu focuri de armă şi  ţigări de contrabandă confiscate, la frontiera de nord

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au descoperit şi confiscat peste 4.800 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 42.800 lei, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somațiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras 5 focuri de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale.

* În seara zilei de 5 mai 2015, la nivelul Sectorului P.F. Valea Vişeului, judeţul Maramureş, s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, lucrătorii noştri au observat pe raza localităţii Bistra, judeţul Maramureş, două persoane care transportau patru colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au trecut la interceptarea şi somarea prin voce a acestora, moment în care bărbaţii nu s-au supus, încercând să fugă.

Drept urmare, lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean român Gheorghe N., de 30 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La faţa locului poliţiştii de frontieră au descoperit 4 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Acestea împreună cu bărbatul reţinut au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 1.910 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 16.900 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

* Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni, un alt echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Valea Vişeului a observat, la aproximativ 200 m de frontiera de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au oprit, fugind către teritoriul statului vecin, au fost trase trei focuri de avertisment în plan vertical.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean, fapt pentru care au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin.

În zonă au fost descoperite 6 colete care au fost transportate le sediul sectorului, unde în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 25.900 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.