Contrabandişti reţinuţi la frontieră!!!

4284mPoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 6.800 pachete ţigări, în valoare de peste 61.000 lei, iar doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Ieri,  18 iunie a.c., în jurul orei 4.00, un poliţist de frontieră care îşi desfăşura activitatea la control acces în P.T.F. Siret a observat două persoane care se deplasau dinspre frontieră spre interiorul ţării pe lângă punctul de trecere, transportând  mai multe bagaje voluminoase.

Imediat,  o echipă operativă a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, reuşindu-se reţinerea şi identificarea cetăţenilor ucraineni M. Mikola, în vârstă de 26 de ani şi O. Andrii de 21 de ani.

tigariPersoanele şi bagajele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.224  pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au încercat să evite controlul de frontieră deoarece aveau în bagaje ţigări peste plafonul vamal admis.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi tineri acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de 12.250  lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei, pe timpul unei misiuni specifice, în zona de responsabilitate, au mai descoperit, în apropierea frontierei de stat, abandonate în vegetaţie, 5.540 pachete ţigări, de  provenienţă ucraineană, în valoare de 48.800 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.