Controale RAR în Maramureș. Care este bilanțul activității polițiștilor rutieri?

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Groși au acționat ieri, 21 mai a.c., pe drumul național 18B, împreună cu reprezentanții R.A.R. Maramureș, pentru reducerea accidentelor rutiere de circulație, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În urma neregulilor constatate de polițiști, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.920 de lei și au reținut 10 certificate de înmatriculare, conducătorii autovehiculelor având obligația de a remedia deficiențele constatate de polițiști.

Pentru diminuarea riscului rutier în zona de competență, și efectivele Secției 2 Poliție Rurală Bogdan Vodă și ai Poliției Dragomirești au desfășurat activități specifice pentru tragerea la răspundere contravențională a participanților la trafic care nu respectă normele rutiere în vigoare.

Peste 30 de autovehicule au fost controlate de polițiști în vederea identificării celor care prezintă pericol pentru siguranța traficului rutier, fiind constatate 34 de abateri ale O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate a depășit 10.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au identificat și aplicat măsura sancționării pecuniare a unui conducător auto, potrivit legii, pentru nerespectarea prevederilor Legii 132 din 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

În cadrul acțiunii, au fost scoși din trafic doi conducători auto care  nu au respectat viteza legală admisă, a fost reținut un certificat de înmatriculare și retras un set de plăcuțe de înmatriculare.

Conduceți prudent! Polițiștii maramureșeni acționează permanent pentru asigurarea unui trafic fluent și sigur pe tronsoanele de drum din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.