Copii de la şcolile din municipiul Baia Mare, dar şi părinţii sau bunicii acestora sunt invitaţi la Muzeul Satului pentru a participa la pregătirea silvoiţului sau magiunului

Copii de la şcolile din municipiul Baia Mare, dar şi părinţii sau bunicii acestora sunt invitaţi la Muzeul Satului pentru a participa la pregătirea silvoiţului sau magiunului, făcut în aer liber la căldare, a anunţat, joi, managerul muzeului, Monica Mare.

‘Dragi copii, părinţi, bunici, cadre didactice şi iubitori ai satului de odinioară…toamna a venit din nou cu frumuseţea culorilor, dar şi a roadelor bogate care aşteaptă să fie pregătite pentru lunile friguroase de iarnă. Silvoiţa sănătoasă, fără zahăr, absolut naturală, fiartă în căldare de aramă la foc domol, din lemn bătrân, face parte din tradiţia locului, iar noi la Muzeul Satului e musai să pregătim nişte silvoiţă bună de pus în cămară pe timp de iarnă. Cu mic cu mare, vă invităm să ne daţi o mână de ajutor şi anul acesta la ‘dejdeocat’ prunele sau la învârtit în căldare’, a spus Monica Mare.

Potrivit acesteia, pregătirea silvoiţului va avea loc pe 13 septembrie, în incinta muzeului, iar toţi invitaţii vor fi răsplătiţi cu gustosul preparat.

‘Se anunţă o zi lungă, că doar e de învârtit mult în căldare, însă răsplata va fi pe măsură’, a mai adăugat Monica Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.