Corina Crețu: Sper că voi face împreună cu Schulz o echipă dedicată problemelor UE

Europarlamentarul PSD Corina Crețu a declarat luni, pentru AGERPRES, că desemnarea sa, în unanimitate, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al Parlamentului European reprezintă o victorie a socialiștilor europeni, dar și o recunoaștere a rezultatelor din România, mai ales în ceea ce privește domeniile economic și social.

”Sper că mâine Martin Schulz va fi ales președinte al Parlamentului European și sper că vom forma o echipă dedicată problemelor Uniunii Europene legate în special de situația socială a tinerilor, a șomerilor și a celor care trăiesc sub pragul de sărăciei”, a spus Corina Crețu.

Europarlamentarul PSD a susținut că Parlamentul European trebuie să aibă o mai mare forță în ceea ce privește relațiile între statele membre și a subliniat că își propune să aducă o contribuție importantă în îndeplinirea rolului legislativului european și ale obiectivelor delegației social-democraților în cadrul acestuia.

Eurodeputata Corina Crețu (PSD) a fost desemnată luni de Grupul socialiștilor și democraților (S&D) din Parlamentul European, alături de alți doi europarlamentari, drept candidată pentru funcția de vicepreședinte al legislativului european.

Ea a fost aleasă alături de Sylvie Guillaume (Franța) și David Sassoli (Italia), potrivit unui comunicat dat publicității la Strasbourg de S&D.

De asemenea, Grupul socialiștilor și democraților a mai nominalizat un candidat S&D pentru postul de chestor (responsabil cu problemele financiare și administrative care îi privesc direct pe deputați), în persoana parlamentarului polonez Boguslaw Liberadzki.

‘Odată cu desemnarea candidaților noștri pentru funcțiile cheie de vicepreședinți și de chestor, am trimis un semnal puternic Parlamentului European propunând reprezentanți din Est, din Vest și din Europa de Sud. Totodată, am respectat paritatea bărbați/femei’, a declarat președintele grupului, germanul Martin Schulz.

‘Parlamentul European joacă, în prezent, un joc decisiv în procesul de elaborare a politicilor UE. În cursul ultimilor ani, Parlamentul European a câștigat importanță politică. A avea parlamentari socialiști și democrați recunoscuți și experimentați la conducerea acestei instituții este esențial și îmi exprim convingerea că persoanele pe care le-am desemnat sunt cele mai bine plasate pentru a îndeplini acest rol cu succes’, a mai afirmat Martin Schulz în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.