Corlățean i-a transmis un mesaj de condoleanțe secretarului de stat Kerry, la comemorarea atacurilor teroriste din 11 septembrie

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a adresat joi un mesaj Secretarului de stat al SUA, John Kerry, cu ocazia comemorării a treisprezece ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, informează un comunicat al MAE remis AGERPRES.

Șeful diplomației române a transmis sentimentele profunde de regret pentru familiile victimelor și pentru poporul american.

‘În aceste momente de profundă tristețe și rugăciune, gândurile și întreaga noastră compasiune se îndreaptă către poporul american și către victimele inocente ale atacurilor teroriste, către familiile și prietenii acestora. La 11 septembrie, ‘ziua care a schimbat lumea’, aducem un omagiu tuturor celor — inclusiv românilor — care și-au făcut datoria și au luptat cu îndârjire și curaj împotriva terorismului pe parcursul a mai mult de un deceniu. Tot astăzi, comemorăm pe cei care au căzut, fără vină, victime actelor de terorism”, se arată în mesaj.

Șeful diplomației române a apreciat totodată că amenințarea reprezentată de terorism „a revenit în prezent, mai periculoasă și mai îngrozitoare ca oricând, impunând un răspuns ferm și concertat din partea întregii comunități internaționale ‘.

Titus Corlățean a reiterat determinarea României de a consolida Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și SUA, „ca o platformă solidă de cooperare în vederea promovării securității în regiunea noastră, extrem de relevantă pentru stabilitatea euro-atlantică și în plan internațional”.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.