Cornelia NEGRUȚ: Liberalii promovează și decorează oameni fără competențe și merite profesionale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ales o pleiadă de neaveniți pentru a fi decorați cu ocazia Zilei Naționale.

După cum a relatat mass media, cei aleși din MAI pentru a fi recompensați nu aveau meritele necesare acestor distincții, iar consiliera domniei sale nici măcar nu a știut despre asta.

În mod legitim, rămâne un mare semn de întrebare asupra existenței sau nu a performanțelor profesionale pentru care a fost acordată această distincție, în condițiile în care persoana în cauză lucrează în sistem doar de câteva luni, ca referent, fără a avea merite deosebite și fără a fi autoarea unor proiecte de mare reformă a Ministerului de Interne.

Nu este pentru prima dată când PNL promovează oameni fără competențe profesionale, dacă ar fi să ne amintim doar de ministrul „Grindă” și de alți secretari sau subsecretari de stat.

În aceste circumstanțe, consider că românii trebuie să afle care sunt „faptele remarcabile” pentru care a fost decorată asistenta lui Vela, dar și cum a reușit aceasta să devanseze propuneri de avansare ale unor ofițeri cu merite deosebite în activitatea profesională, după multe evaluări și reevaluări.

Angajații din MAI care sunt în prima linie anti-infracțională, care își riscă zilnic viața pe teren și care rezolvă cazuri cu adevărat fundamentale, trebuie să știe de ce sunt omiși de la promovarea pe care ar merita-o cu prisosință.

În opinia mea, prin respectivele decorații și avansări, ministrul Vela și premierul Orban au afectat grav imaginii unei instituții atât de importante în statul de drept așa cum este Ministerul Afacerilor Interne.

În consecință, cei doi sunt datori cu explicații publice pentru rațiunile care au stat în spatele acordării acelor medalii.

 Cornelia NEGRUȚ,

Candidat Senat PRO România Maramureș

COD AEP:11200008

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.