Cornelia NEGRUȚ: Ministrul Tătaru trebuie să-și dea demisia de onoare, cu guvern cu tot!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că 80% din managerii spitalelor din România ar trebui schimbaţi, iar coordonarea acestora ar trebui să revină la Ministerul Sănătăţii. Acesta a mai adăugat că situaţia actuală a sistemului medical a fost generată de guvernele, miniştrii Sănătăţii, factorii politici şi cei locali din ultimii 30 de ani.

Mi se pare de-a dreptul ilar ceea ce spune acest ministru al Sănătății, domnia sa fiind total depășit de situația dezastruoasă din sistemul public de sănătate. Tătaru este cel puțin ipocrit, în condițiile în care, în primăvară, la începutul stării de urgență, s-a pronunțat clar pentru a transfera conducerea unităților spitalicești la minister, iar apoi, liberalii săi au votat împreună cu PSD legea stării de alertă, prin care cei din PSD au trecut numirea managerilor Spitalelor județene în atribuția Consiliilor Județene!

Pentru Nelu Tătaru, se pare că uitarea face parte din fișa postului de ministru. Însă PRO România și ALDE, singurele partide care s-au opus fugii de responsabilitate a liberalilor, nu uită aceste aspecte care au transformat spitalele din România în adevărate ambulatorii ale morții.

Mi se pare, de asemenea, paradoxal, că ministrul Tătaru uită că PNL a numit la spitalul județean Neamț, pentru câteva zile, un patron de firmă de pompe funebre, cules „cu grijă” din pepiniera lor de pseudo-specialiști în tot și în toate!

Susțin răspicat că liberalii sunt de vină pentru tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, nu „toată lumea”, de-a valma, așa cum spune eronat Tătaru! Voi, liberalii, ați schimbat conducerile DSP-urilor, voi ați numit la conducerea spitalelor oameni care n-au administrat în viața lor nimic, oameni care n-au nicio competență să managerieze viața oamenilor bolnavi. Voi, PNL, v-ați jucat cu numirile pe pielea pacienților și a tuturor românilor, iar consecința este că numărul morților a ajuns acum de ordinul miilor.

Ministrul Tătaru și întreg guvernul Orban trebuie să plece după dezastrul de la Piatra Neamț. Trebuie să demisioneze și Orban și Tătaru și tot executivul, așa cum a făcut Victor Ponta după tragedia de la „Colectiv”. Atunci a fost corect și loial ceea ce a făcut primul-ministru Ponta, acum nu mai este nimeni de vină, în concepția liberalilor, sau suntem de vină toți românii, că ne-am născut și trăim în această țară! Halal să vă fie, domnule Tătaru!

Această fugă de răspundere pentru politica dezastruoasă a guvernului trebuie să înceteze de îndată! În 6 decembrie, guvernul liberal trebuie să intre în istoria neagră a României și să dispară pentru totdeauna de la gestionarea acestei țări!

 Cornelia NEGRUȚ,

Candidat Senat PRO România Maramureș

COD AEP:11200008

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.