Coroanele dentare: Ce sunt si când sunt recomandate?

Coroanele dentare: Ce sunt si când sunt recomandate?

Dacă ai ajuns să citești acest articol, cel mai probabil te confrunți cu anumite probleme dentare. Astfel, trebuie să știi că evoluția domeniului medical îți oferă posibilitatea de a găsi soluții personalizate pentru a-ți reda zâmbetul de altădată. În general, oamenii ajung pe scaunul medicului stomatolog cu probleme diverse: de la mici carii sau colorații dentare, până la carii profunde sau dinți lipsă. În acest articol, vei descoperi ce sunt coroanele dentare, când sunt recomandate, dar și cum te pot ajuta în procesul de a-ți redobândi încrederea în propria persoană.

Înainte de a-ți oferi o definiție exacta a coroanelor dentare, trebuie să menționăm un aspect esențial: o dantură frumoasă și îngrijită va contribui atât la creșterea stimei de sine, cât și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. Iată ce trebuie să știi:

Ce sunt coroanele dentare?

Coroanele dentare sunt lucrări protetice aplicate peste dinții tratați, cu scopul de a le restabili forma, dar și rezistența. Acestea sunt realizate din diferite tipuri de materiale și odată amplasate, pot rezista timp îndelungat dacă le îngrijești corespunzător. Sigur că nu vorbim despre un tratament special, ci despre o rutină obișnuită, la fel cum procedezi și în cazul dinților naturali.

Tipuri de coroane dentare

Așa cum spuneam, există mai multe tipuri de coroane dentare, iar medicul tău îți va explica, în detaliu, despre fiecare în parte. Iată câteva aspecte generale:

Coroane dentare integral ceramice

Coroanele dentare integral ceramice sunt realizate doar din material ceramic, așa cum le spune și numele. Pentru că nu sunt construite pe un suport metalic, baza acestora este un nucleu rezistent, realizat tot din material ceramic, printr-un proces complex, la temperaturi ridicate. Poți da click aici pentru a afla mai multe detalii despre coroanele dentare integral ceramice.

Coroane metalo-ceramice

Acestea sunt realizate din metal și material ceramic. Concret, partea inferioară, cea care acoperă dintele tratat se numește suport și este confecționat din metal. Peste acesta este turnat stratul din ceramic, acel strat vizibil din exterior. În ceea ce privește suportul metalic, în general, se folosesc aliaje crom-nichel sau crom-cobalt.

Coroane pe suport de zirconiu

Acestea sunt realizate din zirconiu și material ceramic. Startul interior, cel care intră în contact cu dintele tratat este realizat din zirconiu, iar cel exterior este realizat din material ceramic. De asemenea, o opțiune accesibilă pentru mulți pacienți este reprezentată de coroanele monolitice din zirconiu sau coroanele realizate integral din zirconiu.

Când sunt indicate coroanele dentare?

E important să știi că odată ce ai la dispoziție numeroase opțiuni în ceea ce privește coroanele dentare, prețul acestora va fi diferit în funcție de materialul din care sunt realizate. Astfel că, prețul coroanelor dentare Emax nu va fi același cu prețul coroanelor dentare metalo-ceramice și așa mai departe. Pe de altă parte, trebuie să știi că medicul îți va recomanda opțiunea potrivită pentru a-ți remedia problemele. Iată și când sunt indicate coroanele dentare:

  • Pentru a acoperi un dinte deteriorat și cu formă inestetică;

  • Pentru a acoperi un dinte pe suprafața căruia există colorații inestetice;

  • Pentru a proteja dintele și pentru a-I restabili estetica, în urma tratamentului de canal;

  • Pentru a acoperi un implant dentar.

Așadar, medicul stomatolog îți poate recomanda coroanele dentare pentru a-ți salva dinții puternic cariați sau afectați de diferite alte probleme. Reține doar că nu trebuie să amâni vizita la cabinet. Dacă ajungi cât mai devreme pe scaunul medicului stomatolog, poți remedia problemele cu care te confrunți, fără să fie nevoie să apelezi la implanturi sau diferite alte proceduri. De altfel, o igienă orală corespunzătoare poate face diferența dintre un zâmbet sănătos și unul care are nevoie de îmbunătățiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.