Campania de vaccinare împotriva Covid continuă în toată Europa, iar specialiștii în sănătate publică spun că din vara acestui an, am putea ajunge la o imunizare colectivă.
Imunizarea colectivă s-ar produce , dacă toate statele să nu mai facă stocuri de vaccin. Apelul a fost să le ofere și țărilor mai puțin dezvoltate.
ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi îți găsim soluția!
AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD
Comisarul european, Thierry Breton, spune că totul ține de companiile farmaceutice.
„Avem capacitatea de a produce şi livra pentru concetăţenii noştri europeni cele 360 de milioane de doze prevăzute până la finele trimestrului doi. De asemenea, cele 420 de milioane necesare pentru a începe să vorbim despre acea imunitatea colectivă şi a o atinge” la jumătatea lunii iulie, a declarat comisarul Thierry Breton, citat de AFP.
Imunizarea colectivă. „Lumina de la capătul tunelului ”
Potrivit lui Breton, Europa ar putea ajunge la imunitatea colectivă până pe 14 iulie.
Ca acest lucru să se întâmple este necesar ca Londra și Bruxelles să aibă o poziție comună asupra vaccinului produs de AstraZeneca.
Cei mai afectați de acest diferend sunt britanicii, în contextul Brexit-ului.
De la 1 ianuarie 2021, nu mai depind de politica Uniunii Europene. Statele din Europa au plecat 10 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului.
La acest moment, Marea Britanie are o problemă în administrarea celei de-a doua doze, din lipsă de doze, spune comisarul european Breton.
Ce schimbări se vor produce în Europa
Oficialii UE spun că după imunizarea colectivă, răspândirea virusului se va diminua mult. Asta va înseamnă lipsa restricțiilor, nopți albe și cam tot ce tânjește fiecare locuitor al Europei. Doar, din punct de vedere social.
Din punct de vedere economic, impactul ar fi direct asupra celor mai afectate sectoare: turism, HoReCa, import-export, imobiliare.
În ceea ce privește studiile despre apariția coronavirusului, totul rămâne un mister.
Concluziile unui studiu realizat de OMS și cercetători chinezi arată că nu s-a identificat animalul care a transmis virusul Covid la om.
Inițial, s-a considerat că ar fi provenit de la liliac, însă, nu există dovezi științifice în acest sens.