Coronavirus în Maramureș, 01 martie. Un nou val de decese și infectări în județ

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției deține următoarele informații cu privire la situația epidemiologică:

🔹16983 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹68 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3 persoane decedate în ultimele 24 de ore;
🔹3171 pacienți vindecați;
🔹207 pacienți internați în spital;
🔹nouă pacienți internați la ATI, din care un pacient intubat;
🔹4272 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹2350 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹59661 teste efectuate până în prezent;
🔹1397 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳700 persoane decedate de la începutul pandemiei;

♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot interveni modificări.
Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 78 de misiuni.

Cele 101 efective angrenate în misiuni au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară.

La TELVERDE 0800 800 165 s-a primit o sesizare referitoare la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care este în verificare la instituțiile abilitate. Au fost utilizate 27 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. În perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată o persoană care nu a respectat măsurile de protecție individuală. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 40 de agenți economici. S-au aplicat, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 5000 lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști. E

ste important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru prevenirea, limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.