COŞMAR pentru ŞOFERI! ANUNŢUL a fost făcut ASTĂZI

autostrada_a3Constructorii vor începe de la 1 iunie lucrările la lotul 2 al Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Ogra-Târgu Mureș, proiect în valoare de un sfert de miliard de lei, ce trebuia finalizat în martie anul acesta.

„Un nou lot de autostradă a fost „deblocat” – dintre multele care erau înghețate cu probleme foarte mari: Ogra-Tg. Mureș lotul 2, de 10 km”, spune Cătălin Drulă, consilier pe probleme de infrastructură al premierul Dacian Cioloș.

Potrivit acestuia, astăzi a fost emisă notificarea pentru începerea lucrărilor la data de 1 iunie. Termenul de execuție este de 12 luni. Astfel, în vara anului viitor, acest lot din Autostrada Transilvania ar trebui finalizat.

Contractul pentru Lotul 2 Ungheni – Ogra din cadrul Autostrăzii Ogra – Targu Mureș, în valoare de 251 milioane de lei, a fost caștigat de Asocierea SC Strabag SRL – SC Straco Grup SRL.

Un sfert din finanțare va proveni din fonduri naționale, iar 75% din fonduri europene, a precizat pentru ECONOMICA.NET Cătălin Drulă.

Straco Grup a intrat în insolvență în vara anului trecut, însă acest lucru nu este un impediment pentru derularea contractului de construcție a lotului de autostradă, potrivit consilierului premierului.

Între Câmpia Turzii şi Târgu Mureș se construiesc circa 56 de km din Autostrada A3. Tronsonul, parte din Autostrada Transilvania, a fost inclus inițial în afacerea Bechtel. În 2011 americanii au renunțat la tronson, iar în 2012 ruta a fost acceptată de Comisia Europeana pe harta centrală TEN-T Core și admisibilă pentru finanțare europeană nerambursabilă.

Sursa: economica.net

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.