Cosmin Butuza a fost reales președinte al TSD Maramureș cu unanimitate de voturi

tsd2Cosmin Butuza a fost reales președinte al TSD Maramureș cu unanimitate de voturi

 Vineri, 18 septembrie 2015, de la ora 17.00, la Centrul de Instruire și Marketing din Baia Mare, situat pe strada Aleea Expoziției, Nr. 5, a avut loc Conferința Județeană de Alegeri a TSD Maramureș. Alături de tinerii social-democrați din Maramureș s-a aflat, din calitatea de invitat, și deputatul Gabriela Podașcă, președinte al Departamentului Politici pentru Tineret din cadrul Consiliului Național al PSD. Lucrările Conferinței Județene a TSD Maramureș au fost conduse de liderul județean al PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

VEZI: SONDAJ DE OPINIE: Cine ar trebui să primească titlul de ”Consilierul județean al anului 2015”?

În prezidiu au fost prezenți și senatorul PSD al Colegiului 2, Maramureș Sud, Sorin Bota, deputatul PSD al Colegiului 3, Codru – Chioar, Călin Matei, deputatul Colegiului 5, Borșa-Vișeu, social-democratul Gheorghe Șimon, secretarul executiv al PSD Maramureș, Dragoș Titea, președintele Organizației de Pensionari a PSD Maramureș, Florica Roman, viceprimarul municipiului Baia Mare și președinte al Organizației de Femei Baia Mare, Gabriela Hofer.

De la alegerile județene de tineret ale social-democraților maramureșeni nu au lipsit primarii și și președinții de organizații PSD, alături de invitați din structurile de tineret din județele Sălaj, Bistrița Năsăud și Satu Mare.

Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Voi susține în Comitetul Executiv Național proiectul de promovare al tinerilor”

Liderul județean al PSD Maramureș, care a și condus lucrările conferinței județene a TSD Maramureș, pe întreg parcursul conferinței, s-a adresat tinerilor prezenți în sală amintindu-le că, în urmă cu doar câțiva ani, făcea parte din structura TSD. Totodată, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea le-a reamintit că și actualul premier al României, Victor Ponta, fost președinte al PSD național a condus, pentru o vreme, structura centrală a TSD.

”Voi susține în Comitetul Național Executiv proiectul de promovare al tinerilor, fiindcă am fost și eu ca voi și sunt conștient că tinerii sunt liantul dintre cetățeni și guvernare. PSD nu înțelege încă ce vor cu adevărat tinerii de la guvernare, de aceea vă revine vouă misiunea de a afla care sunt exact doleanțele lor și să ne spuneți cum putem să le punem în aplicare”, a declarat, în cadrul Conferinței Județene a TSD Maramureș, Gabriel Zetea, președintele filialei județene a PSD. Acesta a subliniat faptul că, în primul mandat ca președinte al TSD, Cosmin Butuza, cel care de altfel a și fost reales cu unanimitate de voturi, a făcut o treabă bună în cadrul organizației, atât la alegerile europarlamentare din mai anul trecut, cât și la parlamentarele din noiembrie 2014.

Gabriela Podașcă: ”Trebuie să fim uniți, fiindcă ne așteaptă alegeri foarte grele”

 Deputatul Gabriela Podașcă, președinte al Departamentului Politici pentru Tineret din cadrul Consiliului Național al PSD a electrizat sala, spunându-le tinerilor că trebuie să fie uniți, aceasta fiind cea mai mare provocare pentru ei. ”Trebuie să fim uniți și să înțelegem că adversarii noștri politici nu sunt în interiorul PSD, ci înafara partidului. Trebuie să aducem tinerii către PSD, iar dacă tinerii vor aduce voturi partidului, atunci seniorii vor înțelege că noi, tinerii, merităm să ne aflăm în structurile Guvernului, merităm să ne regăsim în consiliile locale și județene. TSD are obligația de a construi un proiect de țară pentru viitor, fiindcă TSD este cea mai mare organizație politică din țară”, a subliniat și deputatul Gabriela Podașcă.

Cosmin Butuza: ”Dorim să menținem PSD Maramureș ca principala forță politică la nivelul județului”

 Cosmin Butuza și-a prezentat raportul de activitate al primului mandat, arătând că este membru al Partidului Social-Democrat și a ales această formațiune politică deoarece se identifică cu ideologia partidului și a simțit, încă din primul moment, că îi reprezintă interesele. ”PSD este partidul care ia decizii pentru oameni și în numele oamenilor. În sânul TSD Maramureș am trecut prin toate etapele necesare pentru a accede în fruntea organizației și am preluat conducerera acestei formațiuni cu un scop clar: acela de a ajuta tinerii, de a convinge seniorii partidului că noi, tinerii, avem un cuvânt de spus. În fruntea PSD Maramureș a fost reconfirmat un tânăr, în 24 iulie 2015, în persoana președintelui nostru, Gabriel Zetea. Avem tineri care ne reprezintă, încă din anul 2012, în Consiliul Județean Maramureș și în Consiliile locale. Încă din anul 2013, când am fost ales președinte al Tineretului Social Democrat din Maramureș am știut că am o mare responsabilitate.

Am fost numit pe această poziție după personalități de valoare ale politicii naționale și maramureșene. Ioana Pop, fost președinte al TSD Maramureș este, de ani de zile, secretar de stat în Guvernul României și în prezent reprezintă TSD național din funcția de președinte executiv. Cosmin Drulea, consilier județean PSD este, de asemenea, cel care a condus tineretul social-democrat în alegerile locale și parlamentare din 2012. Misiunea mea nu a fost deloc ușoară în acești doi ani și va fi una și mai dificilă în perioada imediat următoare. Am încercat să mă ridic la nivelul așteptărilor tinerilor pe care îi reprezint, să mă ridic la nivelul așteptărilor conducerii județene a PSD, a conducerii naționale a TSD”, a declarat Cosmin Butuza, care și-a prezentat, apoi, raportul de activitate al celor doi ani cât s-a aflat în fruntea Organizației Județene a TSD Maramureș și care a cuprins nenumărate activități realizate cu tinerii social-democrați. În încheierea raportului a dorit să reitereze faptul că, fără sprijinul colegilor săi, cărora le-a mulțumit pentru implicarea permenantă și fără susținerea conducerii județene a PSD Maramureș nu ar fi ajuns atât de departe.

TSD Maramureș a adoptat două rezoluții și a acordat o plachetă aniversară lui Ciprian Perva, fostul președinte executiv al filialei județene

În cadrul Conferinței Județene de alegeri a TSD Maramureș au fost aprobate două rezoluții. Este vorba despre un proiect de promovare a portului și tradițiilor maramureșene în rândul tinerilor, prin conştientizarea tinerilor de la sate că portul popular nu înseamnă doar păstrarea vie a tradiţiei, ci că acesta poate să aducă şi o sursă consistentă de venit, aceste obiecte de îmbrăcăminte fiind căutate, în prezent, în lumea întreagă. TSD Maramureş ia în calcul varianta înfiinţării unei Asociaţii de producători, care să se adreseze cu precădere tinerilor, iar sumele necesare pentru realizarea unor cursuri, în care să înveţe cum să confecţioneze aceste articole de îmbrăcăminte pot fi atrase din fonduri europene.

Al doilea proiect este unul de consiliere al copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, unde situaţia micuților rămaşi în ţară, în grija bunicilor sau a altor rude a ajuns şi în atenţia autorităţilor. Tinerii social-democraţi din Maramureş au gândit un proiect social, care să vină în sprijinul acestor copii. Intenţia lor este de a găsi voluntari care să asigure consiliere permanentă acestora, psihologi care să ţină continuu legătura cu cei mici, rămaşi în grija bunicilor, pentru a încerca să asigure un climat cât mai natural de viaţă, iar apoi să informeze părinții despre rezultatele obținute. Ambele proiecte ale TSD Maramureș au fost cuprinse de deputatul Gabriela Podașcă în proiectul ei de țară pentru tineri.

Un moment deosebit al conferinței a fost acela de acordare a Diplomei de Excelență pentru o activitate susținută și performantă lui Ciprian Perva, fost secretar al TSD Maramureș, pentru devotamentul, realizările și profesionalismul de care a dat dovadă în această funcție. Ciprian Perva s-a retras din TSD deoarece a împlinit 35 de ani, vârsta maximă care o poți avea în această structură, locul lui fiind luat de Flaviu Bălan.

Cosmin Butuza: ”Angajamentul pe care ni-l luăm este acela că vom continua să dăm acestei țări tineri competenți și responsabili”

După prezentarea raportului de activitate al președintelui și al Consiliului de conducere TSD Maramureș, al raportului privind evidența membrilor TSD, (ajunși în prezent la 1972 de tineri, față de 1488 câți au fost în urmă cu doi ani), adoptarea rezoluțiilor Conferinței și luări de cuvânt, a urmat alegerea președintelui și a Consiliului Județean TSD Maramureș, precum și alegerea Biroului Județean și constituirea Comitetului Executiv Județean.

Cosmin Butuza a fost reales președinte al TSD Maramureș, cu unanimitate de voturi, iar Ileana Pop a fost reconfirmată președinte executiv al organizației județene de tineret a social-democraților. Flaviu Bălan a fost numit în funcția de secretar executiv, după retragerea lui Ciprian Perva.

Mesajul președintelui reales a fost unul de unitate și, totodată, o promisiune că TSD va da acestei țări tineri competenți și responsabili. ”Mă bucur că, din nou, semnalul pe care îl dăm este acela al unei echipe unite și puternice. Noi, TSD Maramureș suntem cea mai mare organizație de tineret din țară și acest lucru se datorează fiecărui tânăr care a ales să vină în echipă alături de noi, în acești ani. Urmeaza o perioada grea pentru noi, pentru toți reprezentanții social-democrați din județ și din țară, indiferent că suntem membrii ai PSD, sau reprezentăm una din structurile partidului. Țelul nostru trebuie să fie comun și cu toții să milităm pentru același scop, muncind în aceeași direcție: câștigarea alegerilor locale din vara anului 2016, respectiv parlamentarele de anul viitor. Am convingerea că, alături de dumneavoastră și de conducerea executivă pe care ați reconfirmat-o azi, TSD Maramureș va reuși să își păstreze statutul de cea mai mare organizație de tineret din țară.  Angajamentul pe care ni-l luăm este acela că vom continua să dăm acestei societăți tineri competenți și responsabili, tineri care se vor dovedi a fi adevărați profesioniști în administrație”, și-a încheiat mesajul Cosmin Butuza, președintele TSD Maramureș.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.