Creaturi IREALE, descoperite în ACELAŞI LOC. De la peştele care merge până la maimuţa care strănută când plouă

Muntele Everest este habitat pentru creaturi care până nu de mult reprezentau o necunoscută pentru oamenii de ştiinţă, fiind ascunse departe de ochiul omului în prin pădurile, văile şi lacurile din Himalaya.

Wildlife Fund World (WWF) a anunţat că, în ultimii 5 ani, 133 de plante, 26 de specii de peşti, 10 specii de amfibieni, o reptilă, o pasăre şi un mamifer au fost descoperite în regiuneacare se întinde din Nepal, Bhutan şi nordul îndepărtat din Birmania, sudul Tibet şi nord-estul Indiei, potrivit Daily Mail.

Astfel, au fost descoperite mai multe specii bizare, printre care un peştele care „merge”, descoperit în Mlaştina Lefraguri, India, o maimuţă care strănută de ficare dată când plouă, animal care trăieşte din pădurile de la nord de Burma. De asemenea, a mai fost descoperită o nouă specie de pasăre, Wren-babbler şi o nouă specie de broască pitică, Bompu.

Pentru a nu mai strănuta pe timp de ploaie, maimuţele cârne petrec zile întregi cu capul ascuns între genunchi, se arată în raportul WWF.

Descoperirea a 211 specii noi într-una dintre cele mai bogate din regiuni ale lumii, din punct de vedere biologic, este o dovadă a darului uimitor pe care natura îl face„, a explicat Dechen Dorji, expert WWF Bhutan.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.