Criminalul Paulei Dindiligan se plimbă nestingherit în libertate sub privirile neputincioase ale poliției?

Anca si PaulaAcuzații noi apar în dosarul crimei de la Baia Sprie, acolo unde, în 26 decembrie 2014, tânăra Paula Dindiligan a fost ucisă într-un mod odios de fostul ei iubit, Eduard Vaida. Cazul a fost atât de mult mediatizat, încât nu mai este nevoie de alte detalii. După moartea Paulei, o familie a rămas mutilată sufletește pe viață. Anca și Cristi Dindiligan plâng dispariția unicului lor copil, o tânără care abia își deschisese aripile spre lume. Paula Dindiligan nu apucase să termine nici primul semestru al clasei a IX-a, când iubirea vieții ei i-a pus mâinile în gât și a strâns până a rămas fără suflare.

După mai puțin de patru luni în penitenciar, Eduard Vaida a fost depus în arest la domiciliu, cu aproximativ două luni în urmă, unde așteaptă decizia Curții de Apel Cluj. Facem precizarea că, în luna aprilie, Tribunalul Maramureș a stabilit maximum de pedeapsă în cazul lui, Eduard Vaida fiind încă minor la momentul comiterii faptei, respectiv 15 ani de detenție și daune morale de 100.000 de euro. A contestat decizia instanței, dosarul fiind pe rol la Curtea de Apel Cluj. Conform informațiilor primite, următorul termen în proces a fost stabilit pe 18 iunie 2015, dar procedurile s-ar putea tărăgăna cel puțin până în luna septembrie.

Surse interne arată că poliția îl verifica la domiciliu, în fiecare seară, vizitele oamenilor legii fiind între orele 21.00 – 23.00, după care criminalul Paulei iese cu un prieten și se plimba nestingherit prin oraș. Nu a fost prins niciodată, însă dacă poliția  își va face cu adevărat treaba și se va dovedi că Eduard Vaida a părăsit locuința fără consimțământ, va fi imediat depus în arest.

Anca Dindiligan: ”Avocatul criminalului ne-a cerut să ne împăcăm pentru a i se reduce lui pedeapsa! Este odios ce se întâmplă!”

Anca și Cristi Dindiligan trec, zilnic, prin coșmaruri multiple, care nu sunt însă provocate de vise și din care nu au cum să se trezească. ”Ne-a ucis copila, unicul copil și el este liber. Paula e în mormânt și el se plimbă în libertate. Unde este dreptate în lumea aceasta? Am auzit nu de la una, două, trei sau cinci persoane, ci de la mai multe, că aproape în fiecare seară este dus în oraș de un prieten. Așteaptă poliția, semnează procesul verbal și apoi iese la plimbare. Este odios ce se întâmplă. Este anormal și ilogic! Nu pot să cred că nimeni nu poate să facă nimic! Mai mult, avocatul criminalului l-a sunat pe soțul meu să ne împăcăm, pentru a-i reduce lui pedeapsa. Nici nu știu cum s-au putut gândi la așa ceva! Ei pot să ne-o dea înapoi pe Paula? Pot să ne aducă copila acasă, în viață? Își imaginează că am putea avea milă față de omul care ne-a ucis cu sânge rece copilul? Doar când mă gândesc la propunerea lui mă înfior și îmi pierd luciditatea”, a declarat Anca Dindiligan.

Tot pe surse se aude că, la primul termen stabilit la Cluj, în 20 mai, Eduard Vaida a plecat neînsoțit de poliție, existând doar filtre în trafic care să verifice faptul că este în mașină. Altfel spus, un criminal se plimba liber și nestingherit, iar apoi stă în arest la domiciliu, locație din care unii spun că pleacă în fiecare seară. Că e așa sau nu, poliția ar trebui să știe, dacă și-ar face cu adevărat treaba…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.