Cristian-Niculescu Țâgârlaș: Ne-am angajat politic să punem în aplicare reformele asumate prin PNRR și sunt convins că vom găsi soluții!

Decizia Curții Constituționale vine să facă lumină în ceea ce privește pensiile magistraților.

„Am luat act de decizia Curții Constituționale privind pensiile magistraților și, în calitate de președinte al Comisiei juridice din Senat, consider că, după apariția motivării Curții, putem convoca cât mai repede o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a pune legea în acord cu dispozițiile judecătorilor constituționali.
Curtea Constituțională a evidențiat omisiunea reglementării unor dispoziții tranzitorii în privința creșterii, pe de o parte, a ponderii vechimii efective în funcție, și, pe de altă parte, a vârstei de pensionare necesare acordării pensiei de serviciu si am încredere ca prin consultări eficiente cu Înalta Curte de Casație și Justiție și cu CSM putem face o lege eficientă, care să nu mai pice testul de constituționalitate.
Subliniez că singura problemă ridicată de CCR se referă la pensiile de serviciu ale magistraților, celelalte reglementări din lege, privind pensiile din sistemul de apărare sau din diplomație rămânând în picioare.
Ne-am angajat politic să punem în aplicare reformele asumate prin PNRR și sunt convins că vom găsi soluții pentru a modifica legea, astfel încât să respectăm deciziile CCR și să păstrăm și spiritul legii, acela de a construi un sistem echilibrat pentru sistemul de pensii din țara noastră, care să nu mai pice testul de constituționalitate.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.