Cristian-Niculescu Țâgârlaș: noi modificări legislative privind Ordinul de Protecție și „Zero Toleranță pentru Hărțuirea Sexuală în Școli și Universități”!

Două inițiative legislative importante pentru societatea românească s-au votat în Plenul Senatului României. Aceste propuneri au fost dezbătute, analizate și votate și în cadrul Comisiei Juridice, pe care o prezidează senatorul PNL , Cristian-Niculescu Țâgârlaș.

„Este inacceptabil faptul că România se confruntă cu o problemă gravă de violență, care afectează în mod deosebit femeile și tinerele noastre. Din acest motiv, am susținut cu tărie Proiectul de lege privind Ordinul de Protecție, care reprezintă un efort comun al Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne. Scopul acestui proiect este de a crea un instrument juridic eficient, similar cu cel utilizat pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, pentru a extinde aplicabilitatea ordinelor de protecție și a combate toate formele de violență. Acest lucru ne va permite să luăm măsuri concrete pentru a proteja victimele violenței, în special femeile, și să garantăm securitatea acestora.
De asemenea, am susținut cu hotărâre inițiativa „Zero Toleranță pentru Hărțuirea Sexuală în Școli și Universități.” Este inadmisibil ca instituțiile noastre de învățământ să fie locuri în care hărțuirea sexuală să fie tolerată. Prin această propunere, dorim să extindem incriminarea hărțuirii sexuale și să introducem variante agravate ale acestei infracțiuni. Este esențial să prevenim și să sancționăm orice formă de hărțuire sexuală care are loc în mediul educațional. Agravantele introduse vor descuraja comportamentele inacceptabile și vor proteja elevii și studenții noștri, în special femeile.
Aceste modificări legislative nu reprezintă doar un set de reguli noi, ele reprezintă o condamnare fermă a comportamentelor agresive și a hărțuirii sexuale. Prin adoptarea acestor legi, arătăm responsabilitate față de drepturile și siguranța concetățenilor noștri, în special a femeilor și a tinerilor noștri. Sunt mândru să fac parte din acest proces și să contribui la construirea unei societăți mai juste și mai sigure pentru toți.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.