Cristian-Niculescu Țâgârlaș prezent la reuniunea Rețelei de parlamentari de referință pentru un mediu sănătos a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 16-18 martie 2023!

Senatorul Cristian-Niculescu Țâgârlaș prezent la reuniunea Rețelei de parlamentari de referință pentru un mediu sănătos a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), 16-18 martie 2023!

„Alături de colega mea, doamna senator Alina Gorghiu, particip în perioada 16 – 18 martie 2023, la Marrakech, la lucrările Comisiei pentru afaceri sociale, sănătate și dezvoltare durabilă și ale Rețelei de parlamentari de referință pentru un mediu sănătos a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).
În cadrul reuniunii a fost organizată o primă audiere pe marginea proiectului de Raport cu tema: „Salvgardarea democrației, drepturilor omului și mediului în comerțul internațional”, în cadrul căreia a fost reliefată necesitatea unui sistem multilateral în domeniul comerțului, care să conțină prevederi cuprinzătoare privind dezvoltarea durabilă și protecția drepturilor fundamentale.
Ulterior, am participat la examinarea proiectului de Raport cu tema: „Nevoia unei abordări holistice a multilateralismului și sistemului de sănătate în cazul urgențelor de sănătate publică”, care a evidențiat necesitatea:
▪️asigurării unui acces eficient la sănătate pentru fiecare cetățean, prin prevenirea urgențelor de sănătate publică;
▪️reformării Organizației Mondiale a Sănătății, prin asigurarea unei finanțări adecvate de către statele membre și acordarea prerogativelor necesare pentru implementarea și monitorizarea eficientă a reglementărilor internaționale în domeniul sănătății publice.
Consolidarea cooperării pe toate palierele reprezintă un deziderat al delegației noastre.
Dialogul este generator de schimbare, iar diversificarea cooperării este, fără doar și poate, un element constructiv pentru viitor.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș,Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.