Cristian-Niculescu Țâgârlaș: s-a aprobat proiectul „Fugarul plătește”. Un pas important spre un sistem judiciar mai eficient și echitabil!

Ieri, 15 aprilie 2024, s-a realizat un pas semnificativ în Parlament, prin aprobarea în unanimitate a proiectului „Fugarul plătește”, atât în Comisia Juridică, cât și în plenul Senatului.
„Acest proiect, inițiat de Ministerul Justiției a fost susținut de Grupul liberal de la început și ne dorim să primească sprijin și în Camera Deputaților.
Această inițiativă marchează o schimbare de paradigmă și de direcție în abordarea Ministerului condus de Alina Gorghiu, reprezentând o evoluție pozitivă față de guvernările anterioare.
Aprobarea proiectului “Fugarul plătește” reprezintă un succes notabil al politicii penale adoptate de Ministerul Justiției, demonstrând un angajament concret față de cetățeni și față de economisirea fondurilor publice, printr-o abordare responsabilă în gestionarea cheltuielilor legate de extrădarea persoanelor căutate, inclusiv a celebrilor fugari.
Trebuie să recunoaștem că resursele financiare alocate pentru aducerea în țară a persoanelor care se sustrag justiției sau execută pedepse sunt considerabile. În 2023, peste 2 milioane de euro au fost cheltuiți din bugetul statului, din banii contribuabililor români, pentru a aduce aceste persoane să-și ispășească pedepsele în România.
Este esențial ca infractorii să răspundă financiar pentru efortul statului și să respecte mecanismul coercitiv din România.
Încurajez susținerea continuă a acestui proiect vital pentru justiția și siguranța publică. Acesta reprezintă un pas important spre un sistem judiciar mai eficient și echitabil.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.