Cristian-Niculescu Țâgârlaș: vot pozitiv pentru proiectul de lege privind ordinul de protecție extins!

În plenul Camerei Deputaților a trecut , cu unanimitate de voturi, proiectul de lege privind ordinul de protecție extins.

„Mă bucur că a trecut astăzi și de plenul Camerei Deputaților un proiect pe care l-am susținut intens, în calitate de președinte al Comisiei juridice din Senatul României.
Legea stabilește responsabilități pentru protejarea victimelor și modul în care sunt gestionate situațiile de urgență.
Consider că este inacceptabil faptul că România se confruntă cu o problemă gravă de violență, care afectează în mod deosebit femeile și tinerele noastre. Din acest motiv, am susținut cu tărie Proiectul de lege privind Ordinul de Protecție, care reprezintă un efort comun al Ministerului Justiției și Ministerului Afacerilor Interne.
Scopul acestui proiect este de a crea un instrument juridic eficient, similar cu cel utilizat pentru prevenirea și combaterea violenței domestice, pentru a extinde aplicabilitatea ordinelor de protecție și a combate toate formele de violență. Acest lucru ne va permite să luăm măsuri concrete pentru a proteja victimele violenței și să garantăm siguranța acestora.”, a transmis senatorul PNL de Maramureș, Cristian-Niculescu Țâgârlaș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.